Daruieste atunci cand conteaza

Acum cativa ani, cand lucram ca voluntar la un spital, am cunoscut o fetita care suferea de o boala foarte grea si rara. Singura ei sansa de a se face bine era un transfer de sange de la fratele ei de 5 ani, care a supravietuit miraculos aceleasi boli si care dezvoltase anticorpii necesari pentru a se lupta cu boala. Doctorul i-a explicat situatia fratelui ei mai mic si apoi l-a intrebat pe baietel daca vrea sa-i dea sangele surorii lui.

L-am vazut cum a ezitat pentru un moment, dupa care a luat o gura de aer si a spus "Da am sa o fac daca asta o sa o salveze". In timp ce transfuzia avansa, statea in pat langa sora lui si zambea, asa cum faceam toti, vazand cum fetita prindea din nou culoare in obraji. Apoi baiatul s-a ingalbenit la fata si zambetul i-a disparut. S-a uitat in sus catre doctor si cu o voce tremuranda l-a intrebat "O sa incep sa mor chiar acum?"

Fiind micut, baietelul intelesese gresit ce i-a spus doctorul; credea ca trebuia sa ii dea tot sangele lui surorii sale pentru a o salva.


6 comments:

Ela spunea...

Articolul este preluat si tradus de aici, unde l-am gasit alaturi de alte patru lectii foarte frumoase de viata. :)

aikisan spunea...

Iti recomand caretea "Supa de pui pentru suflet" constituita din povesti scurte cu OAMENI.

Goja spunea...

Nice. Uite inca 3.
http://blog.360.yahoo.com/blog-S1v4YLY9dLRMF8x213Ipbjo-?cq=1&p=12

Ela spunea...

aikisan, si mie mi s-a parut ca seamana cu povestile din supa. dezarmante. :)

goja: nice. cel mai mult mi-a placut cea cu brunetul.. pardon, cu trandafirul :P

Annie spunea...

Uite, vezi, altruismul se mai gaseste la copii... Pacat ca ii invatam manele si telenovele si McDonalds... Se pierde viitorul inainte de a avea sansa de a se naste.

Oh, dragutul de el....copiii ne mai invata din cand in cand cum sa ne purtam cu cei din jurul nostru. Ideea e sa le urmam exemplul.