Lui Jean Pierre i-a placut afisul, acela cu Victor Rebengiuc pe bacnota, si cum era ultima piesa din an si ni se facuse pofta de teatru.. am anuntat mai departe si ne-am strans pentru o seara la TNB.

Ana Banana mi-a zis dinainte ca o sa fie o adaptare moderna si m-a avertizat ca auzize un feedback negativ de la Soprana. Radu in schimb a parut incantat. Iar pe Laura si pe Dan i-am luat asa ca pe niste copii mici si curiosi.

Nu mai fusesem la TNB, cel putin nu pentru teatru. Am mai fost la Bookfest-uri, la expozitii cu figurine de ceara, dar nu stiam cat de mare e de fapt Sala Mare. Singura sa fi fost, nu cred ca imi gaseam locul la timp; am ametit pe scari si printre randuri. O harta pentru novici e una dintre ideile de afaceri la care ne-am gandit in cele 3 ore.

Piesa a inceput cu o explozie de culoare. Sunt sigura ca alta data mi s-ar fi umplut dintr-o data inima de fericire. Acum nu mai era prea mult loc. :)

A urmat un spectacol de interpretare, cantec si dans in care zic eu ca cel putin o suta de oameni au prezentat povestea domnului Jurdanescu, un imbogatit care cauta sa cumpere intelepciune, putere, cultura, bun gust si admiratie de la ceilalti - pacalici care ar vrea sa puna si si ei mana pe o valiza. Desi, cum scria pe pliculetul de ceai de afine pe care l-am baut dupa piesa, "you can't buy that!"

Domnul Jurdanescu ar mai vrea sa-i gaseasca un sot bun fiicei lui si sa ii puna coarne sotiei sale. Lucia insa il iubeste pe Claudiu (Marius Manole), un artist prieten cu Costica (Vlad Ivanov - 4 luni, 3 sapt si 2 zile). Iar doamna Jurdanescu, Cecilia Barbora, nu se lasa ea inselata asa usor.

Pentru ce a meritat sa vad spectacolul:
- costume incredibil de frumoase, decor reusit,
- o Maria Buza foarte amuzanta si plina de energie,
- catchy phrases:
"Spitalul de urgenta?, trimiteti va rog pe cineva de nebun"
- Claudiu Bleont, putin over doing it, dar cei trei copii din spatele nostru aproape ca au lesinat de ras. (n-au facut-o.. desi le-am tinut pumnii :P)
- adorabilii balerini, in frunte cu Dorin Andone ca profesor de dans, la vazul carora am mustacit pe infundate cu Radu
- o gramada de pupaturi pe sanisorii doamnelor.. "Dar.. se uita la noi! Lasa-i sa se uite ca de asta au platit" :D

Ce nu mi-a placut:
- sonorizarea,
com' on.. e o sala MARE deci trebuie o sonorizare cel putin BUNA
- foarte pana la prea multa miscare, mult talent risipit in colturi
- o ciorba lungita a momentelor de cantec si dans.
"Sometimes, less is more".

Maimuta Daniel a fost cel mai incantat de faptul ca langa noi stateau Prigoana si Bahmuteanu. O idee pentru cineva in stransa legatura cu Rosal ar fi sa vezi ca toata lumea fuma in fata teatrului dar nimeni nu avea unde sa arunce chistoacele civilizat. Subtil, zic.

Si pana la urma ne-a placut. A fost frumos. Colorat asa. :)