Opera e superba.

I'm a fool pentru cortina aceea mare acaju cu fir de dantela aurie, pentru canapele tapitate cu material matasos, pentru perdelele cu modele florale delicate, pentru arhitectura lojelor.. As mai lucra in schimb la candelabre. Aceeasi oameni frumosi, eleganti, entuziasmati si cu un aer misterios si putin superior dintre care jumtatate vorbesc o alta limba.

Compania a fost extrem de placuta.. E un mister cum ne ghicim gandurile.

Mi-au fost stimulate toate simturile;
spre deosebire de ce am vazut pana acum,
efectul optic a fost fara indoiala at his best,
Regina Noptii, desi personaj negativ, a interpretat ireprosabil uimand intreaga audienta - a primit cele mai multe aplauze la sfarsit,
cineva in sala purta Dior - Addict, parfumul asta reuseste mereu sa ma poarte pe alte taramuri - printre flori de camp si memorii de tara,
tapiterie foarte placuta la atingere,
si niste mere delicioase in pauza.

M-au amuzat cele trei oglinzi care apareau mereu pe scena si in care oamenii se oglindeau deformati. Nu stiu cata lume a observat micile detalii de pe masuta din templu. Mi-a placut apropierea celor doua personaje atat de diferite si totusi atat de asemanatoare - Tamino si Papageno, isi doreau acelasi lucru dar luptau cu arme diferite, lasul cu viclenia lui si eroul cu intelepciunea lui. Funny Papageno :)



Die Zauberflote - WA Mozart
pe scurt si cu adaugiri

Actul I. Urmărit de un monstru - un sarpe urias, Tamino - un tanar atragator, îşi pierde cunoştiinţa. Este salvat de cele trei doamne din suita Reginei Nopţii - care îi încredinţează misiunea de a o salva pe fiica acesteia. Păsărarul Papageno, martor al întâmplărilor, şmecher, mincinos - o fire slaba, îl va însoţi. În tărâmul lui Sarastro, Pamina, fiica Reginei, suferă, crezându-se părăsită în mâinile paznicului Monostatos. Ajuns la Sarastro, Tamino este lămurit asupra temeiurilor acţiunilor sale, de a ocroti iubirea şi bunătatea împotriva oricăror uneltiri.

Actul II. Cei doi trec prin templul încercărilor - sub calauzinta lui Isis si a lui Osiris, depăşind toate probele datorită flautului fermecat primit de la Regina Nopţii - si a celor trei atribute ale lui Tamino: statornicie, rabdare, discretie. Orice uneltire a Reginei îşi pierde însă puterea în faţa credinţei şi a iubirii. Pamina şi Tamino sunt sortiţi fericirii. Papageno, care şi-a descoperit în Papagena - o batrana de optsprezece ani si doua minute - o pereche, le urmează pilda. Suita Reginei Nopţii este cuprinsă de întunericul etern, în timp ce îndrăgostiţii sunt uniţi de Sarastro în sunetul vocilor celeste.

Citate ramase:

"Daca toti mincinosii ar primi o asemenea pedeapsa - ferecarea gurii cu un lacat, lumea ar fi plina de cinste si iubire"

"Sa te temi de viclenia femeii"

"Ce e alb, e frumos" (profound , isn't it? :p)



"Cand o sa ma fac mare, vreau sa fiu balerina."