Dupa prima excursie in Londra, orasul acesta a urcat in top 3 care mi-au placut cel mai putin, din toate cele pe care le vizitasem pana atunci. Asa de putin mi-a placut prima oara.

Dar uite ca viata a hotarat ca aici sa mi se mute si prietenii si business-ul. Si daca acum merg tot anul pe acolo, am inceput sa fac eforturi sa imi placa si imi iese din ce in ce mai bine.

In prima excursie m-am dus ca tot turistul sa vad London Bridge, Big Ben-ul, roata, adica London Eye, si un Muzeu, cred ca de Stiinte. Aici postarile despre prima zi in Londra, ziua 1, si weekendul, adica zilele 2 si 3. Din articole mi-am amintit acum ca am mers si prin Harrods si printr-o librarie de langa Piccadilly.

Privind in urma inteleg de ce nu mi-a placut. E ca si cum ai vizita Bucurestiul si te-ai duce la Arcul de Triumf, Antipa, in Unirea Shopping Center si la Carturesti. Si te-ar mai costa si o gramada de bani.

8 ani si cam tot atatea vizite mai tarziu, am inceput sa gasesc insa ce merita sa vizitezi in Londra:

Studiourile Harry Potter


Pentru fanii Harry Potter dar nu numai, studiourile Warner Bros sunt o mare distractie. Biletele trebuie cumparate dinainte cu cateva saptamani, iar ora turului aleasa mai dupa amiaza va recomand, candva sa fii sigur ca poti ajunge, fiindca locatia se afla in afara orasului, cam la doua ore de mers cu transportul in comun. Exista un restaurant in afara studiourilor, si unul in interior, de unde se poate comanda chiar Butter Bear.



Muzeul Madame Tussauds


Stiu, o atractie cunoscuta, dar eu m-am zgarcit la primele vizite, nu am vrut sa il vad cand existau atatea alte obiective gratuite. Insa pana la urma am mers si a fost una din cele mai grozave experiente. Muzeul nu are doar figurine cu ceara, ca cel din Paris sau Roma, ci si multe alte activitati surpriza. La fel, e bine vizita sa fie programata cu ceva timp in avans si exista niste pachete prin care puteti iesi la un pret foarte bun, daca va intereseaza si alte obiective.



ZSL London Zoo


Aici am tinut neaparat sa ajung pentru ca nu mai vazusem girafe in viata reala. Au o piele groasa, ca o patura, o limba lunga si mov, si niste ochi mari cu gene fermecator de lungi. Acolo m-am intalnit pentru prima oara si cu pinguini, coioti, nevastuici si suricate. Nu prea sunt de acord cu ideea de gradina zoo, dar ma gandesc ca poate unora din animale le e mai bine acolo, decat in natura cu pradatorii.




The British Museum


Mai exact sectiunea lui egipteana, are tot felul de faraoni, mumii si alte statui interesante. Ca orice muzeu de istorie insa, cel mai bine ar fi sa il vizitati cu un ghid, pentru ca altfel nu veti stii povestile din spate si ele sunt chiar mai frumoase decat ce se vede.





Cake Shops & Afternoon Teas


In Londra am vazut si am gustat primele briose care ne-au impresionat. Si nici nu erau din cele mai laudate, ca cele de la Peggy Porschen sau Palm Vaults. Mai exista si experienta ceaiului de la ora 5 (apropo, la Madame Tussauds exista o oferta buna pentru un afternoon tea cu regina). Unde pe langa ceaiul in sine esti servit in stilul traditional si cu sendvisuri, si tot felul de prajituri.





Vreti mai multe idei? Mai jos un clip cu 100 de lucruri de facut in Londra, iar aici linkul spre canalul de Youtube al unui ghid londonez, plin de videoclipuri cu tot felul lucruri stranii sau amuzante din Londra. Urmarindu-l pe el am aflat de stradutele din 1600 din centrul Londrei, ca Goodwin's Court, si sigur nu am fi dat de ele altfel.






Unde planuiesc sa mai ajung eu in Londra in curand:

- London's Sky Garden, pare frumos si spre deosebire de punctul de observatie din The Shard, e gratuita intrarea
- un dog cafe (ca Pug Cafe sau Sausage Dog Cafe), ca cele din Coreea. Pana la urma asta cred ca e cel mai minunat in Londra, s-au adus cele mai bune idei din toate celelalte tari aici. Cred ca tot ce exista la New York poti gasi si in Londra.
- mai multe localuri care servesc mancare cat mai autentica din alte tari, ca patiseria japoneza pe care am gasit-o intamplator in plimbari data trecuta. Am gasit un Beigel Shop care pare ca are tartute portugheze si cronuts (croissant donuts), daca nu, incercam la Dominique Ansel Bakery
- Porridge Cafe, Cereal Killer Cafe sau Biscuiteers, unde poti sa iti decorezi singur desertul
- Kyoto Garden si ale parcuri
- Templul hindus
- Emirates Air Line Cable Car


Alte linkuri pentru inspiratie:
https://secretldn.com/category/things-to-do/
https://londonist.com/things-to-do
https://www.atlasobscura.com/users/fleurdelisgrrl/lists/things-to-do-in-london