Zilele acestea am dat din intamplare peste unul din cele mai interesante board-uri de pe Pinterest. Ok, ok, poate nu pentru toata lumea, dar pentru cei care nu au timp sa citeasca cate carti si-ar dori, sau care sunt distrati de mici detalii legate de scriitori si de operele lor, cu siguranta.



Este vorba de board-ul Literature Infographics, care asa cum spune si numele, contine sute de infografice prin care poti afla informatii despre diverse carti si personaje din literatura, fie ca vorbim de carti, poezii, pieze de teatru, muzicaluri sau alte genuri.

Ca acesta, despre Arta Razboiului (ca tot vine un nou an in curand, si trebuie sa ne facem planul de atac):



Exista astfel de "story guides" si despre Identitatea lui Bourne si despre Biblii sau Declaratia de independenta, si despre nuvele romantice, povesti grecesti, carti filosofice sau despre capitalism.

Binenteles, nu e ca si cum ai citi cartea (desi sa fim seriosi, nimeni nu citeste oricum Magna Carta, mai ales in latina din 1200), dar din infograficul ei vei stii cine si cand a scris-o, ideile principale si cate ceva despre personaje si autor. Si vei afla totul dintr-un frumos aranjament vizual.

In plus ideile principale sunt mai usor de inteles cand sunt bine structurate. Din infograficul despre Originea Speciilor reiese clar ca ideile lui Darwin au condus la un avans stiintifc, dar au si hranit rasismul si imperialismul.

Iar cand afli ca exista o carte cu un anumit subiect care te intereseaza probabil cred ca o vei si cauta sa o citesti, cum am cautat si eu Black Like Me, Walden Two, The Tipping Point sau Freakonomics. Eu sunt foarte incantata de aceste mici rezumate.

Zoom pana la 300% si spor la citit!