Am fost in Paradis si ne-am intors si cu bani acasa, asa ca merita sa scriu acest articol pentru cei care nu au descoperit inca aceasta zona. Coasta Amalfitana e unul din cele mai frumoase locuri din lume si cu putina organizare puteti sa va incadrati in aceeasi bani ca pentru un concediu la Mamaia.

La Vila Rufolo din Ravello

Cand e cel mai bine sa mergi in Amalfi?

Luna mai e mentionata des online ca cea mai buna pentru o vacanta in Amalfi, sezonul nu a inceput inca oficial, dar e cald si insorit iar natura e inverzita si inflorita, gradinile sunt deja spectaculoase. In plus, in lunile de vara, sunt tot felul de festivaluri care blocheaza anumite obiective turistice, in timp ce in mai prinzi deschis peste tot. A doua luna recomandata dupa mai este septembrie.

Cu ce e cel mai bine sa mergi?

Cu avionul pana in Napoli si apoi cu trenul pana in Sorrento sau Salerno. Preturile cele mai bune la avion se prind cu cel putin 2 luni inainte, in special pentru zborurile de marti si joi. Noi am zburat cu Blue Air din Bucuresti, cu 800 de lei (doua persoane, dus-intors), dar daca sunteti cu ochii pe oferte de city break pe site-urile din link cred ca puteti gasi si la pret mai bun. Iar biletele de tren au fost undeva la 30 de lei de persoana.

Cazare

Cele mai bune preturi la cazare pe coasta amalfitana sunt pe airbnb in oraselele de la altitudine. Dezavantajul e ca ai mai mult de urcat, avantajul sunt privelistile. Noi am ales Tovere, mai exact o casuta privata cu structura pe doua etaje, cu 165 de lei pe noapte, la peste 400 de m inaltime fata de mare, dar foarte aproape de statia de autobuz ce duce la Amalfi.

Privelistea din statia de autobuz

Transport

Amafli este punctul central al coastei amalfitane, de unde pleaca autobuze SITA BUS in ambele directii: Ravello - Vietri Sul Mare - Salerno si invers, Conca dei Marini - Positano - Sorrento. Cu doar doua bilete de autobuz, biletul fiind undeva la 7 lei, poti ajunge de la un capat la altul al coastei, sau la diverse obiective. Transportul pe apa e mai scump, de la Amalfi la insula Capri am platit 100 de lei de persoana, iar de la Capri la Napoli 50 de lei de persoana..

Mancarea

Pe coasta amalfitana mancarea la restaurant costa mult, mai ales la terasele cu priveliste, dar mancarea de la supermarket e ca in Romania si se pot gasi produse locale foarte bune. Nu mai zic ca in Napoli pizza costa mai putin ca la noi, chiar si la Antica Pizzeria da Michelle, cea din ghidurile Michelin, cea mai buna pizza era 25 de lei, iar un suc 10 lei. Ca si in restul Italiei, se pot gasi peste tot cismele, cat timp aveti o sticla cu voi nu veti avea probleme cu apa.

Obiective

Intrarea in cele mai frumoase locuri vizitate, adica gradinile de la Villa Rufolo si la Villa Cimbrone din Ravello a fost de 30 de lei de persoana. Iar la gradinile din Capri a costat chiar mai putin. Muzeul Arheologic din Napoli, unul din cele mai vechi din lume, si care pastreaza o multime de vestigii din Pompei, ne-a usurat de 55 de lei de persoana + ghidurile audio inca 25 de lei de persoana, si vizitarea lui e singurul lucru pe care nu il recomand.


La Vila Cimbrone din Ravello

In functie de cat aveti de gand sa stati pe acolo, o excursie in Napoli si coasta Amalfitana va poate costa deci undeva pe la 2000-3000 de lei, bani care se merita pe deplin. Sunt cu adevarat locuri paradisiace, si daca va uitati la Youtuberi plimbareti sau cititi articole de la bloggerii de turism care ajung acolo, veti vedea ca toti spun ca sunt cele mai frumoase locuri din lume. Eu m-am convins ca asa e :)