Pe urmele cavalerilor teutoni - asa se chema inainte turul pe care l-am facut duminica trecuta cu Hello Holidays, o plimbare de fapt la munte, prin Brasov si imprejurimi.

Principala atractie pentru mine a fost castelul de la Bran, pe care nu stiu cum l-am ratat pana acum, fiindca la cetatea Rasnov, care e relativ aproape, am ajuns chiar de mai multe ori.

Cei de la agentie in intelepciunea lor au stiut ca dimineata e cel mai putin aglomerat asa ca am inceput vizitele cu cea de la Bran, si am reusit sa vedem intr-o ora intreg castelul.


Mi-a placut grozav, si oricat ne-a explicat si ghidul ca nu au legatura fantasticul si povestea lui Bram Stoker cu realitatea, tot in decorul si in atmosfera filmelor cu Dracula m-am simtit.

 


De la Bran am ajuns rapid la Prejmer - daca nu va suna cunoscut numele, nicio grija, nici mie nu imi suna - o localitate de langa Brasov unde se gaseste o alta cetate, de data aceasta taraneasca, si cu o biserica uriasa in centru.


Din pacate pozele nu surprind bine grandiozitatea constructiilor, dar la fata locului eram cu barbia numai pe sus sa cuprindem totul cu privirea. 



Imi dau cu parerea acum dar banuiesc ca toate acele sute de incaperi erau folosite ca adapost de locuitorii din zona atunci cand erau in pericol. Pe langa incaperile mici mai existau si mai multe camere mai mari cu tot felul de unelte, si sala aceasta de clasa, care imi aminteste de filmele dupa povestile lui Ion Creanga. 


Urmatoarea oprire a fost la Brasov unde am avut timp sa luam si pranzul si sa vizitam Biserica Neagra.


Ne-am plimbat apoi pe aleea centrala unde am vazut o multime de terase, case frumoase si aceasta modalitate interesanta de a reface fatada unui bloc fara a sterge insa amintirea revolutiei de la 1989.

Ultima oprire a fost la Busteni, la Castelul Nababului - Cantacuzino, azil pentru o perioada, unde mai fusesem in trecut asa ca am preferat sa ne odihnim pe iarba la aer curat de munte, pana s-a intors toata lumea la autocar si am pornit spre casa.



Cel mai frica mi-e in general de drum, dar nu am avut niciun fel de problema, soferul de la Hello Holidays a avut acceleratie si frana usoara :) Si daca erati curiosi, 80 de lei de persoana ne-a costat excursia + intrarile la obiectivele pe care le-am vizitat, o mica aventura de o zi care s-a super meritat.

Am sa va povestesc intr-o alta postare care sunt cele peste 10 site-uri si pagini de Facebook prin care ne luam noi vacante la super preturi, si pe care le urmaresc pentru a nu rata evenimente prin Bucuresti.