Sunt in Bucuresti niste localuri pe care nici nu stiu cum sa le numesc fiindca nici cafenele, nici baruri, nici librarii nu sunt exact, ci un amestec. O sa dau exemplu Seneca AntiCafe sa afle mai multa lume de locul acela, si sa-l pastrez mai secret pe cel unde merg eu mai aproape de casa, fiindca nu vreau sa mi se ocupe canapeaua, singurul loc unde stau comod.

Sursa imagine: Avocatura.com

Cand mergi la Seneca te duci mai intai la casa / birouasul de receptie, cum vreti sa-i spuneti, unde iti alegi un semn de carte. Pe baza lui ti se face check-in-ul si se va monitoriza cat timp vei petrece acolo, fiindca timpul il vei plati, cu 8 lei pe ora, in rest ai acces liber la carti, bauturi, fructe si snacks-uri.

Majoritatea cartilor se pot si cumpara dar mai sunt unele donate care nu se mai gasesc nicaieri de vanzare si doar acolo le poti citi. Intregul local e plin de carti, ordonate pe categorii ca intr-o librarie, si iti poti alege sa citesti sau sa rasfoiesti ce vrei.

Ce-am carti citit si mi s-a parut interesante au fost:

Musai List - Octavian Pantis


Cam grasofob autorul, dar ignorand asta, informatia e structurata clar, subiectele abordate interesant, si citatele bine alese. E o carte de time si career management, care te ajuta sa te organizezi, dar si sa intelegi mai bine intre ce fel de munci ai de ales, intre ce fel de firme si intre ce fel de programe de lucru. Daca le alegi bine pe acestea nici organizarea nu o sa mai fie asa o problema asa mare.


Cum sa livrezi fericire - Tony Hsieh


Tony Hsieh, cunoscut ca CEO-ul Zappos, povesteste in carte despre afacerile din viata sa, de la cea pe care a incercat-o cand era mic, la cele care i-au adus profituri uriase. I-au adus insa si fericirea? Nu prea, de aceea la Zappos a pus cultura organizationala pe primul loc si asta a transformat firma intr-una din cele mai bune pentru care sa lucrezi.


Cum s-a nascut Poporul Roman - Neagu Djuvara, Radu Oltean, Simona Bucan


Cartea e o lectie frumoasa de istorie, despre ce s-a intamplat pe aceste locuri din cele mai vechi vremuri si pana la primii domnitori ai tarii romanesti. Nu credeam ca or sa ma prinda asa tare povestile despre Burebista si Decebal, huni si avari, dar stilul de scris e atat de prietenos! Am aflat o gramada de lucruri interesante din carte, cum au ajuns la noi unele inventii, cum au aparut cuvinte, si desenele sunt geniale. Va las si pe voi sa descoperiti.