Inainte de internet si de Google, oamenii care aveau intrebari se duceau la biblioteca locala, le scriau pe hartie in registru, si daca aveau noroc de un librar harnic primeau la ceva timp si raspuns.


Daca insa nu se oferea acest serviciu, si nu aveai acces nici la o Wikipedia preistorica..in majoritatea cazurilor totul ramanea la nivel de curiozitate.


Asa si eu cu Wall Street. De cand am auzit prima oara numele asta am intrebat de la ce vine. Cum nu a stiut nimeni sa-mi spuna mi-am inchipuit ca vine de la cladirile mari, cu pereti (walls) inalti. Dar se pare ca nu. Wall street vine de la un zid/gard de aparare care fusese odata pe acele locuri.

Nu a fost foarte de ajutor insa, olandezii din zona fiind cuceriti de britanici pana la urma si transformati in New York-ezi. Dar se zice ca desi a fost daramat in anii 1600, inca s-ar fi pastrat bucati din el.


Zona s-a schimbat mult de atunci, dar se poate vedea unde era prin suprapunerea asta:Ah, cat de multe lucruri nu stim, dar macar acum putem afla!