Mai jos este un clip care arata cat de multe morti au avut loc in cel de-al doilea razboi mondial, inclusiv comparativ cu alte razboaie.

E dureros, ingrozitor si rusinos, fiindca Romania a fost din pacate una din cele top 3 tari ca numar de crime impotriva evreilor.

Dar e si infricosator fiindca nu e greu sa iti dai seama ca ura fata de musulmani / refugiati etc. se aseamana cu ura pe care o aveau alta data oamenii fata de evrei.



Nu sunt genul de om naiv, care sa incerce sa salveze oameni cu riscul de a se omori pe sine, dar solutia nu este nici sa renuntam la a ii ajuta pe altii si la corectitudinea politica.

Renuntarea la umanitate nu este niciodata o solutie. Problema nu trebuie sa fie daca ajutam sau nu, ci cum sa ajutam si sa ramanem in acelasi timp protejati.

In loc sa ne certam intre noi daca trebuie sau nu sa fim oameni, trebuie sa lasam deoparte ura, si frica pana la urma, si sa vedem cum putem eficientiza tot procesul.

Parerea mea e ca cel mai mare pericol al lumii e ca nu exista comisii de optimizare, de eficientizare. Ne tot dam cu capul de aceeasi pereti. Institutiile noastre nu reusesc sa faca in ani de zile cat reusesc in cateva zile niste indivizi care au vointa.