Am crescut intr-o casa cu venituri modeste dar cu o mama care era dispusa sa faca si credit pentru a cumpara mobila pe care si-o dorea. Pentru ca acasa isi petrecea cea mai mare parte din timp (nu fiindca nu lucra, ci nu prea iesea altundeva) si pentru ca vroia ca si ea, dar si noi, sa fim mandri cand aducem prieteni in casa noastra,

O inteleg, insa mie nu mi-a placut deloc treaba asta, fiindca banii puteau fi investiti sau economisiti pentru alte lucruri importante (as fi vrut mai multe haine si incaltaminte pentru mine, sa nu mai trebuiasca sa le iau pe ale surorii, as fi vrut o ingrijire medicala mai buna.. etc).

De asta eu si mobila sau decoratiunile scumpe pentru casa nu prea ne-am intalnit. Ba chiar ne-am evitat intentionat. Banii ii investesc doar in sanatate si in ce poate sa imi aduca alti bani. Iar cand vine vorba de casa, asta ar insemna un sediu.

Pana acum nu am fost siguri daca e cazul sa ne stabilim undeva, dar se cam apropie momentul sa alegem unde vom ramane si sa facem un loc asa cum meritam. Asa ca am inceput cercetarile.

Pinterest a fost prima oprire si am strans o multime de idei legate de amenajarea salii de curs in special.


Ce stiu sigur pana acum e ca imi plac usile din sticla, camerele albe, mobilierul alb, peretii curbati din material alb lucios, luminile gen nava spatiala. Vreau un aspect.. nici macar modern.. futuristic, care sa se potriveasca cu o firma de viitor.


Imi plac apartamentele transformer, cu dulapuri care ascund tot felul de lucruri, si mobilier care se misca, pliaza si regleaza pentru a servi mai multe functii.


Acum am ajuns cu cercetarile pe airbnb unde mi se pare foarte interesant sa vad ce au in case cei care inchiriaza cel mai scump de pe site. Ma intereseaza in special ce lucruri au diferite de ce vezi in mod normal. Dar si ce lumini au pe tavan, ce-au pus la ferestre, cum au mascat caloriferele si aerul conditionat.

Pana acum mi-au placut astea:

lumini rotunde tavan, aer conditionat mascat
calorifere transformate in bancute
rulouri albe automate
recipiente, pentru a scapa de sticle
dus "ascuns" in tavan
Vad ca spatiul e foarte apreciat si taxat, dar dupa ce am fost in case mari de 12 camere si am vazut ca tot in 2-3 camere ajungi sa stai 90% din timp, spatiul chiar nu e o cerinta pentru mine. Chiar si 100 de mp ii consider prea multi, fiindca nu vreau sa alerg mult pana sa ajung la usa sau sa platesc inutil la gaze. La fel si cu piscina, sauna sau sala de fitness in casa.. o risipa, mai bine mergi la un centru specializat.

Daca ar fi sa ma rasfat as prefera o baie mare


si un dressing



Ce ar mai face un apartament ideal pentru mine e locatia, cu cat mai centrala cu atat mai bine. Sa mergi pe jos pana la serviciu. Sa fii vecin cu monumente si cladiri frumoase ale orasului. Sa fii langa un parc, aproape de cinematografe, teatre, terase si restaurante. Sa te poti plimba pe strazi intr-o directie diferita in fiecare zi si sa ai ce vedea. Sa poti incerca afaceri stradale.

Sa vedem acum cate dorinte imi vor fi indeplinite.