Desi imi place sa descopar toate lucrurile din cartile Reader's Digest, am si un sentiment mai putin placut care ma cuprinde cand imi dau seama cat de putine stiu, si cat de putine lucruri stim in general noi, oamenii. Si nu e prima oara cand simt asta intr-un mod atat de deranjant.

Si cand citeam despre scoala lui Aristotel si alte filosofii prezentate pe canalul de Youtube School of Life imi dadeam seama ce apropiati suntem in continuare ca si gandire cu oamenii care au trait acum peste o mie de ani. Avem aceleasi probleme legate de coruptibilitatea politicienilor, cum ne putem ajuta semenii si celelalte suflete cu, care impartim planeta etc.


Cum se poate ca in atata amar de timp sa nu fii rezolvat problemele astea?

Cum se poate sa repetam incontinuu greseli ca discriminarea?

Problema consta din punctul meu de vedere in modul in care suntem in continuare educati.

Sistemul de scolarizare e creat astfel incat toti copiii sunt educati din scoala primara si pana in facultate si post universitate astfel incat sa poata deveni la randul lor profesori. Ceea ce nu e rau in sine, dar e foarte departe de a fi suficient. Avem nevoie de profesori dar avem nevoie de multe alte tipuri de scolarizare de asemenea.

De educatie practica care sa pregateasca specialisti si antreprenori, de educatie in domenii ca empatia si ratiunea, de educatie financiara, educatie de a fi parinte si om, educatie istorica universala si nu nationalizata, astfel incat razboaiele sa fie vazute ca niste crime ce au fost, nu ca niste victorii glorioase.


Precum si de disparitia unor tipuri de educatie ca cea religioasa si orice tine de crede si nu cerceta.

Intr-un mod bine organizat un om ar putea invata pana la 20 de ani tot ce stie unul de 70 sau mai mult. De ce oare nu se vrea si nu se face asta?

Partea buna e ca un sentiment neplacut din asta te si ambitioneaza foarte mult sa gasesti o solutie. Sa gasesti cum poti stii mai multe si cum poti oferi ceva mai bun.