Am observat asta prima oara la Taylor Swift (ritmul acela care devine tot mai rapid inainte de refren in Blank Space), dar am zis ca mi se pare. Apoi la prietena ei Selena Gomez (felul in care isi ridica vocea la refren in The Heart Wants What It Wants) - intr-adevar am inceput sa ascult cam mult pop in ultima vreme, mi-am dat si eu seama de asta cand am ajuns sa ascult Ariana Grande si sa-mi placa :))

Ideea e ca melodiile lor sunau foarte cunoscute, dar nu puteai sa zici exact de unde. Ca si cum ar fi preluat discret de la o melodie veche, celebra, ritmurile care au placut oamenilor cel mai mult din ea si le-au introdus in cantecele lor noi pentru a prinde imediat.

Delia nu a fost insa deloc discreta cand a copiat pentru melodia "Inimile noastre inca bat", asa ca asta mi-a confirmat toate banuielile. Melodiile de succes se fac copiind partile frumoase ale unor melodii mai vechi. In timp, pentru ca melodia devine difuzata mult, inceteaza sa te mai deranjeze cat de mult seamana cu alte melodii.


Ce si cum a copiat Delia: prima strofa din "Inimile noastre inca bat" e o traducere aproape mot-a-mot a inceputului lui Billie Myers - Kiss the rain, iar refrenul e copiat iarasi socant de mult de la Jeanette Bidermann - Right now. Si bum! Melodie de succes.

De ce e rau ca a copiat? Pana la urma a facut o melodie draguta care a prins, oamenii o asculta cu placere.. Da, doar ca de la un artist te astepti la creativitate, asa cum un om de stiinta nu ar trebui sa copieze lucrarile si concluziile altora si sa le prezinte ca ale lui, nici artistii muzicali nu ar trebui sa copieze cantecele altora si sa le prezinte ca ale lor.

Intre timp insa, este si asta o formula.