Doua lucruri m-au facut sa ma gandesc de curand la cat de multi oameni buni sunt in lume.


1. Un baiat numit Vidal, care a spus DA pe strada atunci cand un strain l-a intrebat daca il poate fotografia, si care si-a exprimat aprecierea pentru profesoara lui, a reusit sa stranga cu ajutorul fotografului (Brandon de la Humans of New York), donatii in valoare de $800.000 pentru scoala lui (in doar cateva zile, o nebunie!).

Banii vor fi folositi de scoala pentru vizite ale elevilor la Harvard (vezi departe, ajungi departe), si pentru programe scolare in perioadele de vacanta (cand se pierdea progresul ce se castigase in timpul anului scolar) timp de 10 ani.

Pana sa vad South LAnd nu credeam ca e asa panica in America cu violenta tinerilor din cartiere, dar acum inteleg ce spune un coleg de-al baiatului de la scoala: "I want to make it out of the hood. I don't have to go that far. But if I can just live an inch outside, then I'll feel safe and know that I'm straight."

Si Vidal, si profesorii lui, si HONY si cei 30.000 de oameni care au contribuit la campanie, sunt toti niste oameni buni.

PS: Mi s-a parut frumos ca pana si Harvard University i-a dat like.

----

2. Cursul de Serious Games pe care il urmez ne-a cerut saptamana trecuta ideile noastre pentru jocuri serioase, educative, sub forma de aventura.

Pentru ca trainerii nu ar putea evalua miile de raspunsuri, suntem rugati si noi sa evaluam cel putin 7 raspunsuri ale colegilor nostri de curs. Azi a fost randul meu sa fac evaluari.

Am trecut prin 7 idei frumoase, primite aleatoriu, si ma gandesc cu incantare ca sunt mii de alte idei ca ele.

Cineva propunea un joc care sa ii ajute pe cei interesati de medicina, si nu numai, sa poata exersa ce trebuie sa faca in caz de stop cardiac. Dificultatea jocului va creste cu fiecare nivel: mai intai esti doar o persoana care vrea sa ajute un om de pe strada, apoi esti un paramedic care ofera asistenta in ambulanta, apoi esti un doctor in spital.

E asa o idee foarte nisata - cred ca provine dintr-o problema cu care s-a confruntat (ori in viata personala, ori ca student la medicina), si e buna si pentru ca oamenii s-ar juca si ar afla lucruri utile, dar si fiindca o singura viata daca ar salva macar, ar avea un impact asa de important.

Si ce impact vor avea toate aceste mii de idei si milioane de oameni buni! Mi-am mai recapatat optimismul pentru umanitate, si sper ca si voi.