Are rost sa lasi comentarii online?


Banuiesc ca va e cunoscuta situatia, te hotarasti sa raspunzi cuiva online dar iti ia destul de mult timp si te intrebi daca are rost pana la urma sa o faci. Scriu acest articol pentru a va spune ca da, conform unui studiu, chiar si un comentariu poate avea implicatii pe termen lung asupra gandirii oamenilor care il citesc.

Atunci cand lasi un comentariu pe internet chiar poti sa schimbi lumea. Dar stiti ce e si mai bun decat un comentariu? Un articol sau un clip in care le explicati oamenilor mai bine punctul vostru de vedere. Veti ajunge la mai multi oameni si deci schimbarea va fi mai de amploare.

Este o vorba care spune ca problema cu lumea este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri de ei, iar cei intelepti sunt plini de incertitudini. Nimic rau in a sta pe ganduri inainte sa comunicam ceva, dar sa nu renuntam la vocea noastra, pentru ca atunci ii lasam doar pe ceilalti sa se auda.

(La fel si cu voturile.)

2 comments:

She spunea...

Nu m-am gândit niciodată cu adevărat la asta. Dar am observat că tu comentezi deseori la mine pe blog şi îţi mulţumesc pentru asta. Îmi dă un sentiment plăcut să ştiu că treci pe acolo :)

Ela Iliesi spunea...

Eu ma gandeam uneori ca poate pierd timpul comentand, mai ales la articole sau postari care jignesc un grup de oameni (pe diverse site-uri sau pe Facebook, nu pe blogul tau binenteles). Ca poate nu conteaza ca intervin, dar uite, nici nu stii pe cine reformezi sau cui aduci o bucurie cu un comment :)

Sentimentul e reciproc, deci multumesc si eu :)