De prima oara cand am folosit un Mac am ramas cu un gust amar fata de Apple si prin urmare nu i-am luat in serios pe cei care vorbeau despre inovatiile (echipei) lui Steve Jobs. Cei care foloseau Macbook mi se pareau doar fitosi, si poate multi sunt :P, insa acum vad lucrurile mai clar.

Inovatia Apple nu consta atat in a face un lucru nou cat in a combina idei si concentrarea pe a livra un produs bun.

Un exemplu despre combinatul ideilor si totodata un prim exemplu de ce e asa inovativ la produsele Apple il reprezinta cablul cu mufa magnetica.


Mufa aceasta magentica pe care o au produsele Apple nu e ceva nou - in Asia fierbatoarele de orez au astfel de cabluri astfel incat, daca un copil trage de fir, sa nu cada apa fierbinte pe el.

Iar cand e vorba de laptopuri un cablu de incarcator cu mufa magentica poate face diferenta intre ce se va intampla cu laptopul tau daca cineva se impiedica de cablul de alimentare: pica pe jos sau ramane pe masa?

In cazul meu si a vechiului meu HP a cazut pe jos.. Deci +1 pentru cei de la Apple.

Urmatorul lucru e ceva foarte simplu: Apple a creat produse usor de transportat. Macbook-urile sunt mult mai usoare decat laptopurile si sunt mai mici, exact pe masura gentii mari a unei femei.


Designul produselor este deosebit dar pe mine ma impresioneaza prea putin chestia asta asa ca in continuare am sa mentionez un alt aspect practic: culoarea argintie.

Din punctul meu de vedere argintiul este o culoare ideala atat pentru produse cat si pentru masini fiindca arata mereu mai curate decat sunt si zgarieturile nu sunt atat de vizibile.

Sigur sunt si produse Apple albe, negre si alte culori dar MacBookurile si iPadurile sunt majoritatea argintii si cred ca din acelasi motiv pentru care apreciez si eu culoarea asta.


In poza de mai sus vedeti altceva ce face MacBook-ul util: tastatura luminata , sau cum i s-o spune in romana la backlit keywboard. Chiar daca nu e ceva original (asa cred cel putin) e ceva ce face cu siguranta produsul unul mai bun decat un laptop obisnuit.

Asta am observat pana acum, daca stiti alte motive pentru care produsele Apple sunt mai bune decat restul lasati parerile in comentarii.

"Ce e enervant la produsele Apple" va fi un alt articol :D