Despre fumat

Nu ma consider fumatoare, pentru ca fumez foarte rar, dar pentru ca totusi ard cateva tigari pe an cred ca imi pot da cu parerea asupra unor lucruri in ce priveste acest obicei.

Sa incep cu partile bune, care sunt doua:

Pentru mine fumatul produce o usoara destindere si ameteala, cam cum imi inchipui ca simt cei care fumeaza altceva, nu tigari normale :) Deci e o experienta interesanta, atunci cand fumezi rar

Apoi cand fumez nu fac altceva decat sa ma gandesc la diverse lucruri, deci pentru mine e un moment de cugetare, planificare, privit pe fereastra, ceea ce e de asemenea relaxant si chiar productiv.

Pe de alta parte, avem partile rele:

Fumatul poate deveni o obisnuita nesanatoasa - mai ales cand esti intr-un grup de fumatori fiindca fumatul se ia, pofta vine vazand (eu de exemplu fumez cand vad actori prin firme, daramite sa fumeze Alex de exemplu..)
Fumatul e scump, poti face lucruri mult mai bune cu banii
Fumatorii (si locuintele lor) miros destul de urat

Pentru ca parca am trecut prea repede peste partea cu "nesanatos" - Citeam pe undeva ca la fiecare 15 tigari fumate se produce o modificare genetica care conduce spre cancer pulmonar. Iar anual mor 1 milion de oameni in lume din cauza cancerului pulmonar provocat de fumat.

Si uitati si un video bun de vazut daca sunteti fumatori:

2 comments:

Divis0R spunea...

La partea cu muritul din cauza fumatului, era un studiu cu "40% din cei ce fumeaza fac cancer pulmonar si mor". Restul de 60% devin nemuritori? :))
Da, e nesanatos, atata timp cat fumezi in modul clasic, tigari cu fum. Tigara electronica in schimb, e o metoda destul de curata de livrare a nicotinei, de a avea acele momente de relaxare, impreuna cu ticurile fumatului care il fac atat de popular, fara a risca consecintele neplacute. Plus ca nu strica nici prin jur, nu ai mirosuri urate dupa tine sau in casa, si nici nu ai sansa de a da foc la chestii.
Dar in spiritul in care a fost scris articolul, ai dreptate. Fumatul e daunator. Am fumat 15 ani, stiu ce spun.

Ela Iliesi spunea...

:))))

Nu ca vreau sa stric distractia dar de fapt de asta si apar mutatiile, fiindca celula uita sa moara. Mi-am aduus aminte de asta cand am citit ce ai zis cu nemuritorii.

Interesante tigarile electronice, am vazut la cativa oameni dar nu stiu exact cum functioneaza, de ce nu fac rau.

Eu n-am apucat insa sa prind ticuri de fumator dar cred ca si ele sunt parte importanta candvrei sa te lasi.