Unul din cele mai ample proiecte pe care le-am desfasurat intr-un timp relativ scurt a fost scrierea unei carti de 30.000 de cuvinte. Zi de zi am deschis acelasi document Word si am lucrat la aceeasi idee, in ciuda celorlalte lucruri pe care le aveam de facut (eram inca la master) si a celorlalte idei care tipau si ele sa fie bagate in seama.

Cum am reusit asta? Prin programarea acestei activitati sa aiba loc in stil mare intr-o singura luna. (Apropo, daca vrei sa scrii o carte, luna noiembrie este luna perfecta deoarece atunci se organizeaza National Novel Writing Month - despre Nanowrimo am mai scris aici.)


Cum sa iti pui ideile in practica

1. Stabileste in avans o perioada de timp in care vei lucra zilnic la o anumita idee si tine-te de asta. Da tot ce poti in perioada respectiva, nu incerca sa creezi ceva perfect ci doar sa pui lucrurile puternic in miscare.

2. Anunta-ti cunoscutii de proiectul pe care il vei face, ca sa nu te deranjeze cu alte lucruri in acea perioada si ca sa te simti un pic impins de la spate de faptul ca te vor intreba cum ti-a iesit.

3. Gaseste, roaga pe cineva care se pricepe la astfel de proiecte, ca cel pe care ti l-ai pus in gand, sa iti fie mentor. Te va ajuta sa treci peste hopurile care or sa apara si te va trage de maneca atunci cand incetinesti.

Spor!