Se pare ca formula e foarte simpla: oricat de fidel ai vrea sa fii, daca ajungi sa te imprietenesti cu cineva de sex opus si sa va impartasiti secrete, sa va povestiti visuri, lucruri oarecum intime, de aici si pana la inselat nu mai e drum lung.

Orice relatie ca sa functioneze bine trebuie sa aiba pereti si ferestre. Ferestrele sunt cele prin care comunicati in continuare cu amicii, familia etc iar peretii mentin intimitatea. Odata ce te imprietenesti cu cineva asa cum ziceam mai sus, incepi sa pui ferestre acolo unde ar trebui sa existe ziduri.

Partea buna e ca odata ce stii lucrul asta, stii si ce sa faci ca sa nu ajungi sa inseli. Atunci cand simti ca te imprietenesti cu cineva de sex opus trebuie sa faci un pas inapoi si sa discuti cu partenerul sau partenera despre aceasta noua relatie si cum v-o puteti imbunatati pe a voastra.

Am gasit informatia asta in cartea lui Elizabeth Gilbert - Commitment, sau, cum au tradus-o la noi: "Si am spus da". V-o recomand mai ales daca aveti dubii in ce priveste casatoria; contine multe informatii interesante despre aceasta institutie dar si solutii ca cea de mai sus la diverse probleme ce pot aparea in cuplu.