Ce ar fi daca ti-as spune..

ca nu trebuie sa te trezeasca alarma dimineata, sa mergi o ora dus si una intors la si de la serviciu, si sa muncesti timp de 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana?

Cum ar fi daca nu ar mai trebui sa-ti faci griji in legatura cu ce te imbraci sau ce mananci la serviciu? Daca ai putea sa tragi un somn dupa masa? Daca ai putea lucra de acasa sau din parc sau de unde vrei tu?


Milioane de oameni o fac si eu sunt unul dintre ei.

Dimineata ma trezesc natural, cand ma satur de somn. La ora 17 am terminat munca si pana ma ia somnul am timp 8-10 ore sa fac tot ce vreau eu.

Cum poti face asta si tu

Inainte pentru a gasi un loc de munca foloseam ejobs.ro, bestjobs.ro, agregatoare ca balaur.ro, findjob.ro, sau ocazional mai aflam de un job in grupurile de pe Facebook, LinkedIn sau din ziarele online. Mersul la targuri nu s-a soldat niciodata cu succes.

Ce e rau cu aceste site-uri si surse e ca foarte greu gasesti pe ele joburi in functie de salariul pe care il vrei sau aproape de locul unde stai. Programul e deja prestabilit si libertatea in timpul acelor ore e spre 0.

De asta in locul lor am inceput sa folosesc site-urile care iti permit sa lucrezi de acasa. Ca Elance si oDesk. Ele sunt cel mai bun angajator.

Nu trebuie decat sa cunosti limba engleza, sa iti placa lucrul la calculator si sa ai unul din urmatoarele skill-uri:
- sa poti scrie articole - daca ai un blog ai deja experienta ceruta de angajatori
- sa te pricepi la graphic design (Photoshop)
- sa stii programare (PHP, HTML)
- sau alte skill-uri

De curand i-am creat si lui Alex un profil frumos pe Freelancer dupa ce am vazut joburi pentru ingineri proiectanti postate acolo. Daca am lucra amandoi cum o fac eu acum, ne-am trai deja visul.

Viata buna

10 motive sa folosesti aceste site-uri:


1. scapi de interviuri, timp pierdut pe drumuri si stresul unei intalniri cu cine stie cine - trimiti doar o aplicatie scurta unde mentionezi de ce te intereseaza jobul
2. scapi de creat cv-uri - aplici direct cu profilul
3. lucrezi de acasa sau de pe plaja sau de unde vrei tu si binenteles ai conexiune la net
4. poti lucra independent - nu trebuie sa socializezi sau sa asculti barfele colegilor
5. nu ai program fix, poti lucra doar atunci cand esti odihnit, creativ, si asta ai chef sa faci
6. iti alegi jobul dupa salariul pe care il doresti - salariu care poate fi si de 40-50 de dolari pe ora
7. economisesti timpul pe care il pierdeai pana acum pe drumuri - castigi 2 ore zilnic
8. economisesti banii pe care ii dadeai pe abonamente ratb/metrou, sau pe benzina
9. cheltuiesti mai putin pe mancare, ca sa nu mai spun ca poti manca rosii cu ceapa daca de asta ti-e pofta
10. te poti ocupa de alte lucruri pentru care in mod normal trebuie sa te invoiesti de la serviciu: mers la institutii care inchid inainte de 16, mers la doctor

Doua milioane de joburi au fost postate pana acum doar pe Elance, in conditiile in care numarul aplicantilor e cu 300.000 mai mic. Sanse sunt pentru cei care le vad. Go for it!