Sistemele de plata online prin card - Comisioanele percepute de ePayment, mobilPay, PayPal si altii

Ma intereseaza sa ofer cumparatorilor Delafermier.ro optiunea de a achita online produsele, de aceea zilele acestea am facut o cercetare in ce priveste sistemele de plata prin card pe Internet. Daca erati curiosi iata care sunt comisioanele percepute de jucatorii de pe piata platilor online si care e cel mai bun sistem de plata gasit pana acum.


Primii la care am ajuns au fost ePayment sau PayU. Serviciul lor de plati online, oferit in colaborare cu BRD, costa: 250 euro taxa deschidere cont si 3% (minim 1 RON) comisionul pe tranzactie. Am incercat sa negociez taxa si sa primesc informatii despre ce inseamna acest minim 1 ron - tranzactie sau comision minim? - dar inca astept raspuns si a trecut mai bine de o saptamana.

Asa ca mi-am indreptat atentia spre mobilPay sau NETOPIA mobilPay. O surpriza placuta avand in vedere ca nu au taxa pentru deschiderea contului si spun ca niciodata n-or sa puna una. Iar comisionul la plata prin card este pana in 2,7% + 0,1 euro de tranzactie. Problema pentru mine e ca nu ofera posibilitatea de a implementa sistemul printr-un cod html, dar sunt inca cea mai buna varianta gasita pana acum si s-ar putea chiar sa refac site-ul doar sa imi pun sistemul lor.

Daca va intereseaza si celelalte optiuni, mai exista asa:

PayPal - se poate instala si prin cod html dar pentru incasari de pana la 2.500 de euro pe luna comisionul pe tranzactie este de 3.4% + €0.35 EUR - mare, iar pentru Romania paypal-ul nu e inca ceva extraordinar de cunoscut fata de cum e in State

Google Checkout - si el se poate instala usor iar pentru incasari lunare de pana la $3,000 comisionul pe tranzactie este 2.9% + $0.30. Eu voi avea tranzactii mici si de 1 leu asa ca nu mi-ar mai lasa nimic comisionul lor dar poate la alte magazine online se preteaza.

Sunt inca in faza de studiere a pietei si-am mai cerut cateva oferte de curand asa ca probabil voi mai updata articolul. Sa-mi spuneti va rog daca stiti cumva un sistem de plata online prin card, disponibil in Romania, care are comisioane bune si se poate integra in site creat exclusiv din html - mi-ar fi foarte de folos.

6 comments:

Anonim spunea...

PayPal sunt de evitat pe Romania deoarece nu ofera protectie in caz de frauda, si te poti trezi ca trebuie sa le achiti sume destul de mari. Protectia la fraude e valabila doar in SUA si Canada, si acest lucru e f bine ascuns in Termenii si conditiile lor. O cautare pe google te poate edifica mai exact asupra situatiei,

Anonim spunea...

Incearca la CEC Bank !

Ela Iliesi spunea...

Multumesc pentru informatii, am sa ma interesez

@tadacomm spunea...

Buna,
Alte sisteme/serviciii de plata online prin card ar mai fi:
> http://plationline.ro/
> https://www.tranzila.ro/
> http://www.raiffeisen.ro/intreprinderi-mici-si-mijlocii/acceptare-carduri-pe-internet-e-commerce
> https://www.moneybookers.com/ads/cont-de-comerciant/procesare-directa-a-platilor/
> http://www.romcard.ro/Site/servicii/index.html

Anonim spunea...

Salut,

Imi dau seama ca este un comentariu tarziu, dar ma gandesc ca pana acum ai gasit o solutie optima.

Poti te rog face un update la acest post in care sa ne prezinti cea mai optima solutie gasita? De asemenea ai informatii despre solutii de plata ce au un API care sa trimita notificari catre aplicatia ta cu platile efectuate? (Cum are moneybookers).

Ela Iliesi spunea...

Buna,

Pentru tipul de plati de care am eu nevoie mobilpay s-a dovedit a fi cel mai bun.

L-am vazut implementat si la majoritatea site-urilor de reduceri de grup.

Ar fi intr-adevar utilla optiunea de notificari atunci cand se fac plati. Am sa le scriu in legatura cu asta.