Baile Herculane

Uitasem sa va povestesc la Baile Herculane cum a fost. Pe scurt mi s-a parut ca la Ciocanesti doar ca mai cald. Dar ceva imi zice ca asta nu o sa va spuna prea multe.

Baile Herculane sunt aproape de granita cu Serbia si Muntenegru asa ca in drum spre statiune veti vedea un pic din alta tara peste Dunare.


Regiunea e muntoasa si strabatuta de raul Cerna. Fiind o depresiune destul de adanca soarele incalzeste bine pamantul toata ziua iar seara e o atmosfera numai buna.


Atractive pentru turisti sunt izvoarele termale. Cred ca locurile unde izvorul intra in raul Cerna sunt numai bune de scaldat. Noi insa am fost la strand.


Pensiunea la care am stat a fost foarte draguta, camere cu priveliste, foisor cu mese aproape de rau (probabil de aici si numele Pensiunea Foisor), locuri de gratar, balansoar pe balconul de la etaj, internet, bucatarie. Aproape de strad si de mese si la pret bun - 80 de lei camera.

Jucand remy la foisor

Minusuri:
- Receptionerul/proprietar nu prea era de gasit dar aveam o usa de intrare mai ascunsa mereu deschisa si numerele lui de telefon la indemana (0743 553 000, 0768 412 473 - Cristian), asa ca nu a fost o problema serioasa.
- De asemenea nu recomand camerele de la mansarda, sunt foarte incalzite ziua iar seara daca nu poti deschide geamul din cauza tantarilor e panica (ar putea sa puna plase de tantari la usi si geamuri si ar rezolva problema).

4 comments:

Ilie spunea...

O plimbare prin băile Herculane te lasa cu impresia ca aici odată cândva demult a fost un centru al civilizației.

Monumentele, băile și chiar și niste picturi îți amintesc de ziele aparent glorioase ale trecutului.

Însă acum totul este lăsat în paragină, doar micii întreprinzători profitand un pic de zona muntoasă și izvoarele termale.

Herculane 1

Herculane 2

Herculane 3

Herculane 4

Aerul mi s-a părut într-adevăr foarte curat, iar plimbările ușoare prin pădure sunt foarte recomandate (atenție la vipere totuși :P)

Noi am stat la pesniunea Casa Maria și ne-a placut. Dacă mai mergem in zonă, tot acolo o să ne cazăm.

Ela Iliesi spunea...

Asa e, uitasem sa spun de monumente. Frumoase rau pozele

sigina spunea...

wow dar stiu ca ai un bust grozav :D as vrea sa vad mai multe poze cu tine:) foloseste ca inspiratie plus sized model mag sau alte reviste/bloguri internationale. Preferata mea e Girl with curves. :x

Ela Iliesi spunea...

Multumesc :)) Ma bucur de vizita :) Sunt cu ochii pe genul asta de reviste pe tumblr unde se posteaza multe poze. O stiu pe Girl with curves, am facut de curand un top cu outfit-urile ei. Il gasesti aici, la fel si mai multe poze cu mine: http://largeclothing.blogspot.com/