Prima calatorie in strainatate

Ca sa vedeti ce insemna omul organizat. Bianca isi face griji ca a intarziat doua saptamani cu raspunsul la o leapsa, iar eu ma ocup de ale ei abia dupa mai bine de jumatate de an. Incep cu povestile despre prima mea calatorie in afara tarii.

Se face ca eram in al treilea an licean iar liceul meu si liceul La Source din Meudon au organizat un schimb de experiente internationale pentru elevii lor la care am participat si eu. Suna frumos asa-i? Aflati ca a fost oribil :))

Nu m-am inteles deloc cu grupurile de elevi. Nu-mi placea de ei, nu-i cunosteam (in afara de inca o fata, restul erau de la alte clase) si nu doream sa fiu acolo. Eram inamorata si despartirea mi se parea un chin. Am jelit pe toata durata excursiei ba cu Dido, ba din cauza unor dureri.


A fost insa excursia in care am iesit pentru prima oara din Romania. Am auzit live oameni vorbind in germana. Am vazut campii pline de rapita. Am vazut turnul Eiffel, Versailles-ul, Louvre-ul.. Am vazut ce insemna ore de sport la francezi - zici ca-i pregatire pentru olimpiada. Am mancat delicatese frantuzesti. Mi-am cumparat haine frantuzesti. M-am sarutat frantuzeste. (Da, fidelitatea am invatat-o mai tarziu, dar nu ii plangeti de mila amorezului de acasa, era un netrebnic.)

O singura poza am scanata. Ma puteti vedea aici pe mine si pe parul meu roscat pe campiile lui Marte.

Ei si-acum sa va auzim povestile voastre!

4 comments:

Bia spunea...

Ce tare ca ai avut ocazia sa vezi Parisul asa devreme :)

Mersi ca ai rezolvat leapsa :*

Ela Iliesi spunea...

Da si apoi l-am tot vazut, e singurul oras unde chiar nu vreau sa mi se faca surpriza o excursie romantica :))

Scuze ca am facut-o asatarziu.

Mihai spunea...

daca nu cunosteai pe nimeni, cu cine te-ai mozolit? nu-mi zi ca un francez!

Ela Iliesi spunea...

:))) pai doar de aia a fost primul sarut frantuzesc, ca in rest ma mai mozolisem