Cand m-oi marita

Inspirata de postul lui Mihai: De m-oi insura vreodata, am decis sa povestesc si eu putin despre planurile mele de acum in ce priveste ziua casatoriei.

Prima idee care m-a incantat maxim a fost nunta in Santorini. Desi pe insula greceasca mi-am propus de mult sa ajung, nu ma gandisem la ea ca locatie de nunta pana nu am vazut pozele unei colege de serviciu. Deci aceasta ar fi o varianta, desi fiind cam costisitoare nu stiu cati din cei dragi ar reusi sa ajunga.


Intre timp insa mi-au cazut ochii pe Facebook pe alt gen de nunta. Sa-i spunem munteneasca. La ea visez acum. Costume populare, codite impletite, buchet cu spice, masa pusa pe deal sau pe varf de munte, vin vechi din carafe noi si hore incinse de nuntasi. Binenteles as face-o la Ciocanesti sau la Botus fiindca marea parte a neamului acolo mi-e. Doar sa fie mirele de acord.


O alta idee am furat-o de la nunta lui Boureanu cu Valentina Pelinel cand cei doi au plantat la Gradina Botanica un copacel care sa creasca odata cu a lor casnicie. Si cu ocazia asta mi-am amintit de a treia varianta de nunta: cea in stil american, cu scaunele albe pe iarba verde. Dar parca paleste varianta asta in fata celor de mai sus.

Luna de miere as vrea sa tina o viata. Pana la nunta sper sa am suficienti bani cat sa imi pot permite o casa in natura si un trai linistit langa consort.

Are material de leapsa postul asta asa ca lansez invitatia la visare si spre voi. Ce fel de nunta v-ar placea?

4 comments:

Mihai spunea...

pai da, nu se strang bani pentru zile negre, ci pentru o singura zi, toata alba! :)
dar baiatul nu se intimideaza cand vede posturi de-astea?

Liana spunea...

Ela, imi place ca esti visatoare, sper sa-ti ajute Dumnezeu sa fie cum iti doresti si sa va fie bine impreuna. Desi sunt casatorita de vreo 15 ani deja, stiu ca euforia trece si ramane un fel de solidaritate amestecata cu momente frumoase si momente urate. Eu eram si sper ca mai sunt intr-o oarecare masura naiva, si sa cred ca toata viata va fi dulce, dar din pacate nu e asa. Si chiar acolo unde eu nu am crezut ca pot gresi, s-a intamplat. Concluzie, cred ca nunta e important sa fie frumoasa, doar ca nunta e o zi, mai important este ca omul cu care te iei si relatia voastra sa fie durabila. Vremurile in care traim, societate de consum,este nu numai pentru bunuri dar si pentru relatii si oameni. Oricum ar fi eu iti doresc sa ai binecuvantarea divina in planul tau, oricare iti este acela. Te pup.
Oricum dintre variantele visate de tine, cea mai originala atractiva pentru mine ar fi cea rustica.

Ela Iliesi spunea...

Mihai, i-am dat sa citeasca si a zis ca se face. E destul de hotarat de fel :)) Legat de bani, de asta si mi-am cam luat gandul de la Santorini. Dar tu cu ideea ta sa te casatoresti in toate religiile nu-ti dai seamam cata spaga tre sa dai la popi?

Liana, multumesc pentru ganduri. Te asigur ca cel mai important lucru l-am considerat mereu intelegerea. Nunta putea sa astepte oricat. Multi ani frumosi inainte!

Mihai spunea...

pai oricum la mine e pura fantezie, chiar si partea cu insuratul este aproape fantasma