Fiindca mersul la sala e boring si neomenesc pe vreme rea, iarna asta sora lui Alex ne-a rasfatat cu o consola Xbox si nu oricare ci una cu senzor Kinect. Adica una care iti recunoaste miscarile corpului, asta fiind si marea deosebire dintre ea si Wii sau alte jocuri care solicita un fel de controller fizic pe care sa il tii in mana. Cum ne tot jucam de ceva vreme cred ca e timpul sa ii fac un review.

Asa arata instalat Xbox 360 Kinect:


Ce rau imi pare acum ca nu am facut un filmulet sa ne vedeti entuziasmul cand am deschis cutia. De retinut pe viitor.

Dar sa trec la CE TREBUIE SA RETINETI VOI:

1. Va trebuie o camera spatioasa in care sa instalati consola, una in care sa va puteti da cel putin 2 metri in spate fata de dispozitiv ca sa va jucati. Cum jocurile implica sarituri e bine sa alegeti un loc unde nu o sa loviti lustra.

2. Indepartati masutele si alte obiecte de mobilier dintre jucator si senzor.

3. Consola trebuie asezata cat mai sus, intr-un loc stabil, unde nu poate fi lovita din greseala, astfel ca daca aveti un raft deasupra televizorului / PC-ului e mai bine sa o puneti acolo. Nu mai sus de 2 metri insa si nu mai jos de jumatate de metru zice la carte dar noua ne merge si la o inaltime mai mica.


4. Stati in picioare cand vreti sa va vada senzorul.

5. Foarte important! Nu miscati consola in timpul jocului! Altfel zgariati jocul care nu o sa mai mearga a doua oara. Daca aveti probleme cu un joc si are o zgarietura mare circulara atunci sa stiti ca de la miscarea consolei s-a intamplat. Din pacate vorbesc din experienta.

PRETURI

Pretul unei console Xbox 360 cu senzor Kinect e piperat (a costat 1400 de lei in decembrie, varianta de 4GB, acum vad ca e la reducere si se cumpara cu 1250 lei)

Consola XBOX 360 Kinect Senzor Standard System 4GB - 1250 lei

Mai exista si varianta cu 250GB la 1600 de lei (o diferenta mica de pret dar o diferenta mare de memorie interna)

Consola XBOX 360 Kinect Sensor 250GB - 1600 lei

CEL MAI MARE AVANTAJ

Din punctul meu de vedere consola face toti banii fiindca nu mai trebuie sa iesi din casa ca sa faci miscare. Pretul ei include mersul la sala, mersul la dansuri, cheltuieli cu alte echipamente de sport, ai confortul de a face sport in casa (nu pierzi timpul pe drum, nu cari prosoape, adidasi si haine de schimb etc.) si ai cu ce sa te distrezi cu prietenii si familia.

JOCURI

Consolele de mai sus vin gratuit cu Jocul Adventures, care are de fapt 5 jocuri diferite in el. Aici o prezentare video nu prea reusita a unuia dintre ele, dar ca sa va faceti idee care e treaba cu senzorii.


Iar aici screenshoturi din toate jocurile Adventures:






In ce priveste jocurile Xbox Kinect vestea buna e ca sunt o gramada, vestea mai putin buna e ca si ele costa destul de mult.

Toate jocurile Kinect inseamna miscare si te ajuta sa slabesti dar de ce sa nu iei unul care sa iti completeze si un hobby:

Pentru cineva pasionat ca noi de DANS cel mai bun e Dance Central.


Sunt doua CD-uri, dar melodiile sunt actuale sa zic asa pe amandoua. Sau daca nu sunt actuale sunt hituri pe care ti-ai dorit mereu sa inveti sa dansezi.

Joc Kinect Dance Central pentru Xbox 360 - 150 lei

Joc Dance Central 2 pentru XBOX 360 - 215 lei

PENTRU CINE VREA SA SLABEASCA si vrea un joc cu antrenamente care sa-i calculeze cate calorii arde, ii recomand Your Shape.


Daca preferati puteti lua din start consola care vine insotita de jocul Your Shape 2.

Consola Microsoft XBOX 360 4GB Kinect cu Joc Your Shape 2 - 1500 lei

Un joc pentru cei pasionati de ATLETISM este Sports.


Gasiti pe el o gramada de jocuri de pe stadioanele de atletism plus bowling, tenis de masa, fotbal..

Joc Kinect Sports pentru Xbox 360 - 150 lei

Joc Kinect Sports 2 pentru Xbox 360 - 170 lei

Aici o prezentare video a jocurilor luate de noi pana acum.


Toate jocurile pe care le-am incercat aveau si functia de a va face poze surpriza in timpul jocurilor. La sfarsit te trezeai cu tot felul de aiureli ca poza lui nenea asta:


Si aici se incheie recenzia. Daca aveti intrebari lasati-mi-le in comentarii si cat ma pricep o sa va raspund.

Iar daca ati gasit util acest articol va rog in cazul in care va luati consola si jocuri Kinect sa folositi linkurile de mai sus pentru a le achizitiona, ma veti ajuta astfel sa castig un procent din vanzarile emag. Multumesc!