Am ajuns la Londra complet nepregatiti pentru ea. Dar am avut noroc, Roaming-ul mi s-a activat automat pe cartela de Cosmote si dupa o ora de peripetii am reusit sa ne intalnim si cu sora lui Alex.

Am fost pana acasa la ea sa ne lasam bagajele. Sta intr-un cartier cu multe casute, niciuna cu mai mult de doua etaje. Si toate cu geam rotund spre strada.


Poate nu sunt toate cartierele Londrei asa, dar asa o sa ramana pentru mine :)

Apoi am fugit iar in oras. Ema ne pregatise doua Oyster Cards-uri, pentru a circula cu metroul si autobuzul cat suntem acolo, si daca nu am fi avut ceva probleme cu unul poate nu aflam cat costa o calatorie: 3 lire - insemnand 15 lei. (Ka-ching! Nu prea iti vine sa te mai plimbi cu mijloacele de transport dupa ce afli asta.)

Pana sa se intunece am reusit sa vedem Podul Londrei si cateva cladiri cu arhitectura deosebita, care - dintr-un motiv sau altul - i-au placut lui Alex





Noaptea ne-am mai plimbat putin pe langa Tamisa

printr-o piata - ce avea propria revista, si am mai intrat intr-o catedrala unde am vazut pentru prima oara arta moderna intr-o cladire religioasa sa zic asa. Imi dau seama acum ce soc a avut Laura, sora mea, cand a mers in Olanda intr-o biserica - discoteca.


In drum spre casa am mai vazut baruri in care lumea parea ca sta la coada sa intre dar uitandu-ne mai bine am vazut ca toti aveau deja bauturi in mana - asa stateau ei, in picioare, pe trotuar. Nicio fata cazuta pe jos de la prea multa bautura asa cum auziseram despre londoneze, dar ce-i drept era abia ora 18 :))

Ajunsi in cartier ne-am oprit sa cumparam niste eggs & bacon pentru micul dejun. Doua supermarketuri erau in zona, amandoua conduse, ori administrate, de familii de indieni prietenosi. Preturile din magazin erau un pic mai mici decat la noi la alimente dar cu siguranta mai scumpe la bauturi.

Despre Big Ben, London Eye, muzee, Mc Donalds-ul la englezi si noaptea de betie.. in episodul viitor :)