Un film care mi-a placut mult e Cashback. Despre un baiat care suporta cam greu despartirea de prietena lui, dezvoltand o insomnie care duce la halucinatii. Niste halucinatii cam nude asa, dar artistice. E un film romantic, filmat f frumos, si surprinzator de interesant.


Tropa de Elite o sa va placa daca v-a placut City of God, daca suportati sa vedeti violenta din cartierele sarace ale unor orase, copii cu arme in mana si politie corupta. Este povestea unor oameni care vor sa schimbe niste lucruri, si chiar daca maniera in care o fac e discutabila, un lucru imperfect e de multe ori mult mai bun decat nicio reactie.


3 idiots e o comedie indiana, care, surprinzator, chiar a meritat vazuta. As fi preferat sa o vad cand eram inca la scoala, de preferat in clasele V-XII, dar a fost buna si-acum. Cred ca e filmul de la care i-a venit ideea celui care a facut The Hangover. 2 prieteni pornesc intr-o adevarata aventura pentru a-si gasi un prieten care a disparut la un moment dat fara sa lase vreo modalitate de contact. Povestea ii arata pe cei 3 in anii de studentie si toate lucrurile nebune pe care le-au facut impreuna. Recomand filmul fiindca esenta lui e: Fa ceea ce iti spune inima si totul o sa fie bine. Va avertizez insa ca sunt si scene de cantat si dansat, ca la indieni doar nu se poate fara. But all is well :)


Grave of the fireflies este cel mai trist film animatie de pe lume. Ce-am plans la sfarsitul lui La vita e Bella e nimic pe langa cum te ineaca in lacrimi filmul asta. Povestea unor copii care raman orfani si pana la urma mor de foame. E un film bun, dar daca vreti o animatie mai vesela, de acelasi director, uitati-va la Spirited Away.


Ojos de Julia e un film horror despre doua surori care sufera de o boala degenerativa care le face ca in timp, si in special in situatii stresante sa-si piarda din vedere. Si cum ce-au pierdut nu mai pot recupera situatia se agraveaza tot mai tare. Sa fie un personaj real barbatul pe care surorile au impresia ca le urmareste si vrea sa le faca rau sau e doar o umbra pe care ochii lor le pacalesc ca exista?


In The Reaping, film regizat de Stephen Hopkins, Hillary Swank e o profesoara care cu mult curaj se avanta in descifrarea logica a miracolelor sau semnelor religioase. E chemata intr-un mic orasel unde raul pare ca s-a transformat in sange dupa ce o fata si-a omorat fratele. Nota de pe imdb e cam mica pentru un film care dupa mine e destul de bun.



I am love e un film italian despre o doamna casatorita din inalta societate care se simte atrasa de prietenul fiului ei. Despre viata unei femei care nu si-a mai vazut de mult tara natala, viata de mama care afla ca fiica ei e lesbiana inainte ca aceasta sa-si faca curaj sa-i marturiseasca, viata de femeie cucerita de preparatele unui tanar bucatar. E un film artistic, cu o Italie insorita si trupuri goale pe iarba.


Daca e vreo formula de film de actiune care e garantat sa ma tina in priza e cea cu un tren, un autobuz, un vapor si cred ca daca s-ar face, chiar si cu o bicicleta, scapate de sub control. Unstoppable e filmul in care Denzel Washington si un tanar fara experienta si cu probleme in casnicie trebuie sa opreasca un tren incarcat cu explozibil pentru a impiedica o catastrofa. 'Nough said.



In The Rite avem atmosfera intunecata a Romei in care diavolul a posedat o tanara adolescenta insarcinata in cateva luni bune. Un tanar preot care nu stie daca vrea cu adevarat sa fie preot si nici daca Dumnezeu exista sau nu ajunge sa-l cunoasca pe Parintele Lucas, care il introduce in lumea exorcizarilor. Mie nu prea mi-a placut dar l-am vazut ziua cu mai multe persoane, o nefacuta daca vrei sa simti un film de groaza.



Silk este povestea unui tanar care scapa de soldatia pe care nu si-o dorea datorita antreprenorului din orasul lui care are nevoie de ajutorul lui la fabrica de matase. Herve se casatoreste din dragoste cu Helene dar dupa o calatorie in Japonia gandurile lui ajung sa fie ocupate de o tanara cunoscuta in calatoria lui dupa oua sanatoase de viermi de matase. Tanarul va alerga dupa o himera pana la celalat capat al lumii desi adevarata lui iubire il astepta tot timpul acasa. Nu mi-a placut dar nu e un film rau.


Remember me e un film in care un adolescent, tipul din Twilight, cam tulburat, si aici :), are probleme cu tatal lui dar macar are noroc in dragoste. Oarecum, fiindca se indragosteste de fata unui politist care il arestase de curand. Cel mai tare lucru la acest film e sfarsitul.



Red ridding hood e povestea unui sat unde un varcolac face probleme. Personajul principal e Valerie, care de mica e atrasa de lucrurile interzise, mai ales in compania unui tanar, nu cel pe care parintii i l-au ales ca logodnic. Curios lucru varcolacul ii poate vorbi si are ochii caprui, dar sunt atatia care ar putea fi bestia..



The Jane Austen Book Club impleteste vietile unor femei americane si dramele lor cu cele ale personajelor din cartile lui Jane Austen. Mi-a placut ideea de book club si din fericire am fost invitata de curand intr-un club de lectura cum credeam ca exista doar in film. :) Daca nu era evident, filmul e pentru cititoare, dar nu trebuie sa stii cartile ca sa intelegi filmul.



Insomnia cu Al Pacino e un film politist, psihologic, cu ceva actiune, dar nu foarte multa. Mi-a adus aminte de Twin Peaks.

Am mai vazut

Tron - the legacy e un film bun de vazut pentru arhitecti si pentru pasionatii genului.

Greta e de fapt Hillary Duff care fara tata si ignorata de mama ajunge cam depresiva. Trimisa la bunicii ei isi gaseste un job unde cunoaste un baiat, dar lucrurile se complica in continuare.

The Clinic e un film in care actorul din Spartacus moare in primele 10 minute si apoi mai multe femei se trezesc ca le-a fost furat bebele din burta si cineva incearca sa le omoare.

Seriale

Recenta mea pasiune e pentru serialul Modern Family, o comedie despre vietile a 3 familii foarte diferite intre ele. Cuplul meu preferat sunt Cameron si Mitchell care ca un cuplu gay modern ce sunt o cresc impreuna pe micuta asiatica Lilly. Al Bundy, aici Jay, e casatorit cu Gloria, mult mai tanara decat el si cu un delicios accent columbian. Iar Claire fiinca lui Jay si sora lui Mitchell are 3 copii cu Phil, Haley, cam prea machiata pt varsta ei, Alex, prea concentrata pe invatat pentru varsta ei, si Dylan, prea incet pentru varsta lui.


De curand am vazut si primul episod dintr-un nou serial HBO: Game of thornes. In primul episod am vazut asa: personaje fantastice, regi, regine, conspiratii pentru preluarea puterii, sange si sex. Cred ca o sa prinda bine la fanii Lord of the Rings.

In Deriva mi-a lasat un gust amar. Pe cat de mult mi-a placut reclama de pe Dambovita pe atat de mult nu mi-a placut primul episod. Poate trebuia sa ma uit si al 2-lea, nu stiu, mi-e frica sa nu pierd inca 40 de minute din viata.



Documentar

In Waiting for Superman o fetita e intrebata ce le-ar spune ea colegilor ei care spun ca nu le place la scoala. Cu o intelepciune susprinzatoare pentru varsta ei ea zice ca le-ar explica ca trebuia sa gaseasca moduri noi in care sa-si starneasca interesul pentru scoala, pentru cepreda profesorul, sa-si puna intrebari in legatura cu cele auzite..


In documentar se vorbeste despre fabricile de ratati, scoli la care in fiecare an un procent major de elevi renunta la cursuri, o parte din ei ajungand dupa gratii. Despre sistemul unde sansele ca un copil sa primeasca o buna educatie sunt bazate pe noroc. Despre cum nu trebuie sa asteptam un om cu superi puteri sa vina sa ne salveze, fiindca Superman nu exista.