Despre fericire si planuri

"Cand este vorba sa fiti fericiti orice efort este gresit. Adevarata fericire nu necesita eforturi.

Efortul implica aplicarea fortei intr-o directie anume. O abordare potrivita si necesara in urmarirea planurilor pentru proiecte de constructii de exemplu. Prin definitie toate planurile sunt menite sa construiasca ceva; in acest caz, planurile dumneavoastra trebuie sa cladeasca fericire.

Cu acest plan preconceput, aceasta imagine a fericirii fixata cu tarie in minte, intampinati fiecare eveniment al vietii cautand imaginea conceputa de dvs in loc sa traiti ceea ce va ofera viata. Acest proces de comparatie dureros si generator de stres continua fara sa stiti si distruge orice atinge.

Va rog sa meditati la urmatorul aspect. N-ati putea niciodata sa fiti nefericit de ce va ofera viata daca nu v-ati fi fixat deja in minte ceea ce cautati."

Cum sa ne eliberam pentru a trai cu adevarat - Guy Finley

2 comments:

She spunea...

Bre, io îmi prind rău urechile în d-astea!

Să recapitulăm: tre' să ştii ce cauţi/vrei sau nu tre' să ştii ce cauţi/vrei?

Că m-apucă fandacsia!
=)) :P

Ela Iliesi spunea...

Scuze! :D

Ii lipseste contextul ca sa fie bine inteles.

Dorintele sunt ca albinele la stup, zice in carte dnul Guy, pleaca unele, vin altele, se inlocuiesc tot timpul.

Zice ca e rau sa ne conditionam fericirea de obtinerea a ceea ce ne dorim si ca tre sa fim fericiti pe drum fiindca mereu o sa alergam dupa ceea ce vrem :D

Eu am inteles ca tre sa te bucuri de ce ai. Si ca daca ne-am concentra mai mult pe asta si mai putin pe facutul de planuri atunci am fi mai fericiti.