Ma opresc in seara asta din uitat la filme ca sa va povestesc ce am mai urmarit in ultima vreme acasa si la cinema.

Incep sa vad un trend in filmele pe care le vad si asta e bine fiindca le pot imparti acum pe categorii.

In fiecare din grupuri incerc sa pun cel mai bun film primul, adica cel care mi-a placut cel mai mult.

Filme interesante

Midnight in Paris

La miezul noptii in Paris se intampla lucruri ciudate. Lucruri pe care ti le-ai dorit. Lucruri pe care prietena ta nu o sa le creada, dar oricum nu era o prietena prea buna in primul rand. Acesta este un film care o sa te duca inapoi in timpul cand artistii petreceau pana tarziu in cafenelele franceze, si mai departe pana in epoca frumoasa a Parisului. Surprinzator insa tot acest film te va face si sa te bucuri ca traiesti azi si nu altcandva.

Kaboom

Mi-a placut fiindca reuseste sa fie atat de bun in multe feluri: si ca film despre viata de tanar confuz, si ca thriller, comedie.. Uitandu-te numai la filmul asta ai senzatia ca ai mancat niste prajiturele speciale.

A dangerous method

Freud, Jung si o Fraulin pe care se incearca metode de normalizare ajung sa aiba legaturi speciale, de prietenie, de mai mult decat atat.. Inceputurile psihoanalizei sau mai bine zis incepatorii ei ne sunt prezentati prin prisma unor personaje pe cat de diferite, pe atat de asemanatoare in ce priveste genialitatea lor. Keira Knightley joaca un rol ciudat, intens, interesant.

Y tu mama tambien

Un film sexual despre doi tineri aventurosi, lasati singuri de prietenele lor plecate sa studieze in strainatate, si o femeie care porneste la drum alaturi de ei. In cautarea unei plaji pustii cei trei descopera lucruri pe care nu ar fi trebuit sa le stie. Simt lucruri pe care nu ar fi trebuit sa le simta. Daca ar fi vrut ca totul sa ramana la fel.

Swimming pool

O scriitoare britanica, acra ca si vremea londoneza, e trimisa de editorul ei la casa lui de vacanta din Franta pentru a isi limpezi gandurile in asteptarea ideii pentru noua carte. Surpiza acestui film vine la sfarsit cand fiica editorului ii face acestuia o vizita la birou. Abia atunci ne dam seama cat de putine am vazut de fapt, si cat de multe am fost lasati de vedem.

Erin Brockovich


Si ce daca ii place sa se imbrace ca o ususratica, si ce daca are 3 copii, de la 2 fosti, si mii de dolari datorie.. Julia Roberts ii serveste pe toti. Cand o fata desteapta se pune pe rezolvat un mister pentru o cauza nobila ai face bine sa nu te pui cu ea.

A separation

Situatia parintelui cu Alzheimer il opreste pe fiu sa plece din tara impreuna cu sotia lui, asa cum isi dorea ea - pentru ca fata lor sa cunoasca o alta cultura decat cea iraniana si sa aiba poate o alta sansa in viata. Sotia se muta de acasa - de aici titlul filmului - si o serie de ghinioane incep sa aiba loc pentru personajele care isi vor petrece o buna parte din film aplanand conflicte si situatii dificile in care au ajuns in urma unor decizii gresite si a unor momente de neatentie.

The Sorcerer and The White Snake

Interesant pentru ca nu am mai vazut pana acum un sarpe in rol pozitiv, filmul prezinta povestea unor vanatori de demoni si a unui demon ce se indragosteste. Temperamentul personajelor incita lucrurile care s-ar fi rezolvat usor prin comunicare dar hei, de dragul povestii si cu informatia ca niciodata filmele de genul asta nu au un final fericit, s-ar putea sa va placa ori macar sa va amuze.


Filme italiene

Mediterraneo

La inceputul celui de-al doilea razboi mondial, un grup de soldati italieni sunt trimisi sa cucereasca o insula greceasca. Un locotenent cu spirit boem, un sergent filozof, doi frati carora le place muntele, un soldat atasat de o magarita ca de un om, un dezertor s.a. sunt personaje care devin tot mai simpatice pe masura ce viata lor ia o intorsatura greceasca cu miros de tutun turcesc..

Baaria

Peppino s-a nascut intr-o familie saraca si lucreaza din greu de mic. Intr-un amestec de real si fantezie filmul urmareste viata lui si cea a satului in care locuieste, pe masura ce isi gaseste o iubita, isi formeaza o cariera si ajunge sa isi aminteasca de locurile de alta data.

Umberto D

Este un film alb negru foarte foarte trist, despre un batran care nu se poate descurca cu pensia lui dar este prea demn sa lase pe cineva sa se poarte urat cu el sau cu.. catelul lui. L-am lasat la filme italiene si nu l-am pus la filme emotionante fiindca e o capodopera vizuala ce arata viata grea a italienilor si e filmat in stilul italian care te face sa uiti ca urmaresti un film, ci ca mai degraba tragi cu ochiul in casa unor straini.


Filme de groaza

Silent Hill

Filmul a ramas cu mine desi l-am vazut acum aproape 2 luni. Ce e frumos la el e ca e o nebunie dusa pana la capat. E deosebit, cu suspans si cu vizual si sonor care isi pun amprenta pe tine. La finalul lui se elucideaza misterele dar ca la orice film de groaza bun, nu se termina asa usor.

Don't be afraid of the dark

E o anumita atmosfera in filmele lui Guillermo del Toro. Pe mine nu ma prinde atat de tare dar apreciez un film ingrijit, o poveste cu elemente fantastice. Inceputul e mai violent dupa care insa isi fac aparitia Sally, o fetita care-si baga nasul pe unde nu trebuie, Alex tatal ei si Kim (Katie Holmes) prietena lui, care nu o cred pe fetita pana cand.. o sa vedeti :)

Hereafter

Merita vazut pentru scena cu tsunamiul de la inceputul filmului. Daca inclinati sa credeti in viata dupa moarte si nu aveti ceva cu francezii, probabil o sa va placa.

Secrets in the Walls

Nu e un film foarte reusit: pare low budget, fantoma nu e prea scary.. dar se vede ca au incercat. Iti da tot ce ai vrea de la un film de groaza si ce mi-a placut e ca iti da repede, fara mambo jumbo.

Dark Mirror

Daca cel de mai sus era "secretele peretilor" acesta e un fel de secretele ferestrelor. Mi-a ramas in cap doar urma de sange, daca o sa-l vedeti o sa intelegeti de ce

The thing

Mai multi cercetatori sunt chemati in Antarctica und s-au descoperit o nava uriasa si un .. ceva, care o sa interactioneze cu oamenii mai mult decat si-au dorit ei.. muahahaha

House

Doua cupluri, o familie ciudata, o casa cu reguli stabilite de un criminal.. suna bine, din pacate nu prea e

The new daughter

Kevin Costner inca joaca in filme. Filmate frumos, cu o poveste insa care putea fi mai buna si o actrita care putea juca mai bine..

Paranormal Activity 3
Iarasi, ori n-au dat actorii tot ce au avut mai bun ori n-au avut pe ce sa lucreze.. but I just couldn't buy them.

Maine despre restul de filme: de actiune, comedii, filme emotionante, pentru copii, un short si serialele la care m-am mai uitat.