Oameni nefericiti

Am observat in ultimele zile cum raul e facut doar de oameni nefericiti, de parca vor sa imparta nefericirea lor si la altii.

Nefericirea transforma persoanele vesele, preocupate sa-si indeplineasca visurile, in persoane acre care se pun in drum sau dau coate pentru a le strica si celorlalti ziua.

Oamenii nu sunt nici buni, nici rai, doar ca perioadele din viata lor sunt mai bune sau mai rele, in timp ce umerii lor duc la fel.

Si celor dragi cateodata umerii le sunt prea impovarati. Cat depinde de ei sa ne protejeze si sa-si controleze iritarea si cat depinde de noi sa iertam si sa intelegem?

7 comments:

radubradu spunea...

ce post frumos si nicio parere?? am simtit de datoria mea sa intervin! Mult nu prea am de zis, doar ca sunt de acord, ca oamenii sunt rai pentru ca sunt nefericiti, dar asta nu inseamna ca nu imi doresc inca ca functionarii publici sa fie rasi de pe fata pamantului. Cred ca s-ar reduce nivelu de nefericire aproape la jumatate. Dar lasand gluma la o parte sa fim mai ingaduitori si sa incercam sa-i facem noi pe ceilalti fericiti daca ei nu reusesc singuri. Asa chica, cum te stiu, semanand dragoste si voie buna in jurul tau since 1986. Puuuuuuuup

ina bixade spunea...

Eu cred, totusi, ca unii oameni se nasc cu gena rautatii in ei:) Eu ocolesc astfel de oameni: rai si nefericiti si ai dreptate cind zici ca nefericirea poate transforma un om, facind-ul rau.
Si de multe ori, nefericitii nu suporta sa ii vada pe altii fericiti. Se pare ca e adevarata vorba: misery needs company:)

ina bixade spunea...

pardon, facandu-l:)

Ela Iliesi spunea...

Ina, ce surpriza :), te citesc de ceva vreme dar nu-mi amintesc sa fi lasat un comentariu. Oricum ma bucur ca ai ajuns pe blogul meu.

Daca nu s-au nascut cu gena in ei probabil au capatat-o de mici, fiindca ce-i drept unii sunt mai rai decat altii. Dar lumea e mare si cum mai zice o vorba, "familia nu ti-o poti alege dar prietenii da".

ina bixade spunea...

Hello! Nu stiam ca stii de blogul meu, eu te-am luat de pe -Fly me to the moon-, unde ai lasat comentariu si pentru ca aveam chef sa comentez, am intrat pe blogul tau,unde mi-a atras atentia postul despre vizita la psiholog.

Pentru ca nu ai probleme reale, pentru tine a fost un fel de joaca, cum reiese din postul tau, insa sint oameni care au nevoie mare de astfel de vizite:) Bine, pleased to meet you!

PS: Ca sa slabesti, cica otetul de mere face minuni. Dimineata, pe stomacul gol, bea un pahar de apa plata cu 2 lingurite de otet de mere. Te pupesc! Pa

Mitzi spunea...

Nu cred ca oamenii nefericiti nu suporta sa vada oameni fericiti doar ca fericirea lor e vesnica aducere a nefericirii pe care o simt ei. Probabil ca e vb si de un sentiment de neputinta. Pe de alta parte cred ca toti avem motive de fericire sau nefericire depinde noi de alegem, e drept ca uneori ne copleseste o stare sau alta, ambele sunt greu de suportat. SI prea multa fericire strica, sau doar banuim asta si rationam astfel pe baza unui principiu de simetrie. Cred ca e important sa inteleg ca un episod de viata nu caracterizeaza o persoana, ea cu mult mai mult decat un episod de fericire sau de depresie. Cand esti nefericit esti secatuit de puteri, te lupti sa iesi de acolo si nu prea iti mai raman resurse sa zambesti sau sa fii dragut, ataunci ai nevoie de cineva care sa faca asta pentru tine, iar atunci cand vei trece peste si vei fi fericit vei putea sa faci si tu asa cu altcineva aflat in nevoie. Va pup si va doresc sa cunoasteti putine momente de nefericire!

Ela Iliesi spunea...

Buna Mitzi, ai dreptate cu nevoia de simetrie si cu faptul ca si fericirea e greu de dus. Orice extrema e rea. Oricum ce tine de noi e sa nu ii deranjam pe altii prin fericirea sau nefericirea noastra.