Un barbat care vrea sa ramana in istorie

Atentie, in articol se face politica. Nu i-am zis numele in titlu fiindca nu vreau traficul pe care l-ar aduce, am doar o parere legata de acest om si cum sa nu o spun si aici. Dar sa va iau de departe asa cum probabil s-a observat ca imi place.

Barbatii romani am observat ca pe la 30 de ani intra in depresie (spre deosebire de americani unde depresia e la 40): ca le-a trecut jumatate de viata si nu s-au imbogatit, ca nu si-au trait aventura cea mare a vietii, ca nu s-au culcat cu suficiente femei.. etc

Eu cred ca Basescu, caci despre el e vorba, a ajuns la un alt stadiu critic al vietii. Cel in care bani are, putere are, femei a avut, lumea a vazut-o, dar si-a dat seama ca tot om e si tot o sa moara. Omul de rand nu prea are ce sa faca in privinta asta, majoritatea dintre noi ne apucam sa scriem carti, cei mai inspirati isi breveteaza o inventie.

Dar cand ai la mana o tara pe care o conduci iar sansa de a intra in istoria Romaniei ca cel mai bun presedinte sunt 0 nu-ti ramane decat sa maximizezi ce ai inceput. Cine sunt personalitatile lumii? Oamenii care au facut mult bine si cei care au facut mult rau. Cum zicea Bruno: "the most famous Austrian since Hitler"

Daca tara a ajuns in faliment se intampla din cauza unei crize prost gestionate. Pentru ei stimulentele pentru infiintarea firmelor se fac acum in campanie nu in criza cand trebuia, in criza s-a introdus impozitul forfetar. Si-acum facem imprumuturi pe care cateva generatii de-acum inainte vor trebui sa le acopere.

Eu ma gandesc asa cam ce mi-ar trebui mie sa ies in strada, caci supararea mea pe conducerea de acum clar nu e suficienta.

Mi-ar trebui un salariu atat de mic ca nu mi-ar ajunge banii nici de mancare daramite de alte lucruri care fac placuta viata asta. Mi-ar trebui sa nu am bani de internet, de transport, de suc sau de un cadou la care trebuie sa cotizeze toti colegii.

Mi-ar trebui sa nu pot dormi noaptea din cauza datoriilor care se aduna la gaze, curent si intretinere. Doamne fereste de o boala cand stii ca numai nurofenul pentru raceala e cat e. Si daca as avea si un copil de hranit, de imbracat. Asa o disperare mi-ar trebui.

Mi-ar trebui rusine si frica. Mi-ar trebui frig si foame.

Si-asa o disperare le-a trebuit si oamenilor care au iesit in strada. Care oare cati or fi pana acum doar in ultimele zile: sute, mii? E foarte dureros.

Cata umanitate credeti ca mai e in omul care taie din pensiile de handicap? Cata inteligenta? Cati bani credeti ca o sa stranga cu astfel de decizii? Cata suferinta va produce in schimb?

Eu nu pot decat sa ma supar. Pe Guvernul limitat, care face cat stie. Pe voi care nu ati vazut ce greseli a facut in primul mandat si i-ati mai dat o sansa. Nu intelegem nimic, nu schimbam nimic.

8 comments:

Iulia spunea...

Cred că românii nu au descoperit încă faptul că atunci când te duci la vot nu trebuie să-ţi numeri casele, maşinile şi televizoarele... Ci trebuie să te uiţi la străzile pe care mergi, la spitalele în care te tratezi şi la şcolile în care înveţi... Şi la promisiuni. Făcute /vs/ ţinute. E un algoritm, o decizie logică, mai mult decât o opţiune emoţională.

Mai avem multe de învăţat. Mai e mult până departe.

Andra T. spunea...

iesitul in strada e ultima varianta pe care o are cineva, si probabil am face-o atunci cand le-am epuizat pe toate celelalte, cand nu mai exista nicio posibilitate sa trecem peste probleme. din pacate, nici iesitul in strada nu mai ajuta la nimic..sa speram doar ca nu se va transforma totul intr-o revolutie, desi..nu mi-ar parea rau daca Basescu ar sfarsi precum Ceausescu:) si uite asa..il facem sa ramana in istorie

Mihai spunea...

tu ce-ai votat la ultimele doua prezidentiale?

Ela Iliesi spunea...

Doar doua am prins si de fiecare data schimbarea.

Anonim spunea...

Din pacate, suntem prinsi intr-un ce(i)rc vicios. Nu exista "schimbare" in tarisoara noastra. Exista doar oameni la putere care fura si alti oameni in opozitie care ar vrea sa fure. Dupa o perioada, cei din prima categorie se inscriu a cea de-a doua si vitzaversa. Deci fie Basescu, fie Xulescu, tot dracul ala o sa fie. Pana cand, chiar nu stiu.....:-(

Iulia spunea...

Până când îi învăţăm că există responsabilitate şi că totul se plăteşte. Sau până când învăţăm noi înşine asta...

Mihai spunea...

nu am memorie buna cand vine vorba de politicieni. prima data schimbarea a fost basescu, dar a doua oara nu mai tin minte. era geoana? adica ai votat geoana?

Ela Iliesi spunea...

Cu Antonescu si cu Geoana. Anume cu PNL si cu PSD. Si-as fi votat si cu Duda, doar sa se schimbe ceva.