Colectam si noi mai selectiv?

Arunca ambalajul in containerele special amenajate: salvezi copaci, reduci consumul de apa, iti impresionezi prietena cu grija ta pentru planeta etc

Nu se colecteaza selectiv: geamuri, oglinzi, ghivece, becuri, pahare. Se arunca în pubela de gunoi menajer.

Ne plac lucrurile la care ne pricepem - invata cum sa presezi o cutie de lapte goala. Daca stii deja, invata si pe altcineva, eu am fost fascinata cand am aflat.

Colecteaza selectiv nu pentru ca "asa trebuie", ci pentru ca in mai putin de un minut faci ceva ce natura poate face numai intr-un milion de ani.

am aflat de la Tomata

3 comments:

Anonim spunea...

De acord cu tine.
Insa ... cu toate ca in unele locuri se colecteaza selectiv, "desteptii" de la salubrizare arunca toate gunoaiele la un loc, sustinand ca le vor sorta ei la sediu. Este nevoie de mult timp pentru a educa masele in sensul asta. Si e pacat, pentru ca intr-adevar putem "ajuta" natura cu un gest atat de simplu...

Din pacate, Annemarie are dreptate. Putem noi selecta oricat, daca la destinatie, totul este amestecat. :(

Multumesc mult pentru sustinere :*

Ilie spunea...

Apropo de ajutatul naturii uite un clip interesant:

Istoria apei imbuteliate

Imi amintesc cand eram mic la scoala nu era nevoie sa "selectez" nimic. Cu hartia aprindeam focul iarna, in borcane puneam zacusca, in sticle suc de brad, iar resturile de la mancare le dadeam la diverse animale. Practic nu exista conceptul de "gunoi".