Despre condus

Sambata la aproape 23 noaptea mi-am dat seama ca nu am cu ce sa ma intorc acasa. L-am sunat pe L, l-am sunat pe tata.. fara succes, niciunul nu putea sa vina dupa mine, asa ca a trebuit sa caut un taxi. Am avut noroc, al doilea din trei a acceptat cursa. Nu-i foarte distractiv sa te intorci in Magurele noaptea..

Nu stiu de ce n-am condus dupa ce mi-am luat permisul. Poate fiindca el venea oricum cu masina, fiindca nu eram angajata, fiindca era un stres..

Mi-am dat seama ca am gresit. Sau poate nu am gresit, dar oricum a venit timpul pentru o schimbare. Am vorbit prea mult despre neplacerea mea de a conduce fata de numarul ocaziilor pe care le-am avut chiar sa ma urc intr-o masina si sa o conduc (nu ca nu mi-ar rugini Opelul in parcare).

Si fiindca am prins curaj sa fac mai multe lucruri de la care imi luasem gandul o sa o iau pas cu pas, kilometru cu kilometru.. si-o sa incep sa conduc iar. Mai intai in weekenduri sau mai pe seara. O sa citesc iar legislatia, am si cu cine sa invat :P ..

Azi am venit iar cu bicicleta la serviciu, ma antrenez sa fiu cat mai atenta in trafic :) Despre condus motociclete nu stiu ce sa mai zic, poate intr-o alta zi.. intr-un alt oras european, unul mai fara gropi.

6 comments:

Iulia spunea...

Da. Neapărat! Singurul secret este să te urci la volan oricâte s-ar (putea) întâmpla. Crede-mă, ştiu ce spun. Când ne vedem îţi povestesc cum am devenit eu şofer dă B :))

Ela Iliesi spunea...

Da, da, ma pregatesc sufleteste!

O sa o zgarii si o sa mai merg din cand in cand si cu frana de mana trasa si o sa ma las binecuvantata de alti soferi :))

Abia astept sa ne vedem! Poate mergem la film sau.. la mare peste 2 weekenduri? :D

Iulia spunea...

În principiu nu zic "nu". Săptămâna asta nu mă pot mişca, pentru că e de încheiat situaţia la cei mici. În weekend sunt mai lejeră: merge film. De mare... nu promit, că eu sunt în chingi la faculta. Da' ţinem aproape.

:)

Ipu Ninulescu spunea...

Sa-ti zic cum a invatat vecina mea sa conduca... si-a luat carnetul si apoi nu a mai condus ca nu avea masina... insa dupa ce s-a casatorit cu bani strinsi la nunta si-a luat masina, nu s-a zgircit si a folosit toti bani cistigati..asa ca si-a putut lua o Dacia din 1989.. masina faina cu foarte putine pete de rugina si chiar cu o oglinda retrovizoare originala.. insa dupa ce a urcat la volan a si tamponat-o..asa ca s-a speriat si un timp a tinut-o in fata portii... Dupa o alta perioada de timp s-a indragostit de un coleg de serviciu al sotului ei... si dupa un alt timp de un coleg de serviciu al ei ...pentru a putea face fata la toate relatiile avea nevoie de ceva mult mai rapid, timpul pierdut prin mijloacele de transport era mult prea mare..si intr-o zi a reinceput sa sofeze.. acum sofeaza toata ziua..si-a luat un Volkswagen Golf care avind viteza mai mare decit Dacia i-a permis sa aibe 2 prieteni in plus..si e tare fericita... Eu zic ca totul se poate reinvata daca ai motivatia corecta :).

Ela Iliesi spunea...

:))))) foarte tare povestea Ipu, deci sa-mi gasesc motivatie mai puternica, am inteles :))

Bravo :) Chiar ma bucur ca ai luat decizia asta, nu stiu nici o femeie cu carnet, care dupa ce a renuntat la condus (adica dupa ce si-a luat carnetul) sa se reapuce :)