Vineri seara am mers la Institutul Cultural Roman, unde, cu ocazia zilelor filmului irlandez, am vazut documentarul Cinegael Paradiso de Robert Quinn si am descoperit cateva scurtmetraje "de vazut".

Primul scurtmetraj dragut "Granny O’Grimm’s Sleeping Beauty" prezinta bine cunoscutul basm Frumoasa din padurea adormita, doar ca repovestit de Granny O’Grimm, ursitoarea cea rea care are si ea acum o nepotica. Pentru o idee mai buna urmariti un teaser:



Urmatorul care mi-a placut a fost "Uncle Bill’s Barrel", o poveste despre unchiul Bill si butoiul lui, care i-a fost atat de drag ca nu s-a putut desparti de el nici dupa moarte. Desi o poveste de groaza este si plina de umor si foarte frumos filmata:



Ultimul scurtmetraj al serii a fost "A Film from My Parish: 6 Farms", un documentar incantator despre lucruri, obiceiuri si traditii din viata fermierilor vecini cu regizorul. Tare mi-ar placea si mie sa pot realiza un astfel de film despre Ciocanesti dar marea parte a farmecului povestirilor e data de tehnica de filmare, si mai e mult de invatat pana acolo. Trailer aici.