Blogspot randomness

Sistemul meu de descoperit filme sau carti include pe langa hrana cu publicatiile din domeniu si sistemul randomness (nu complete randomness fiindca totusi pornesc de la principiu gusturi asemanatoare).

De fapt asta e una din functiile mele preferate ale blogspot. Intri pe profilul tau sau al altcuiva si apesi pe una din cartile sau melodiile trecute ca preferate, blogspot generand o lista cu toti ceilalti utilizatori care au trecut si ei acel titlu in profil.

Ajung astfel cateodata sa ma plimb prin zeci, sute de liste de filme, carti, melodii preferate ale unor oameni care se declara si ei fani ale unora din cele care imi plac mie.

Azi am observat ceva ciudatel, ca Tess d'Urberville a lui Thomas Hardy e o carte pe care romanii o prefera mai mult decat orice alta nationalitate. A fost oare printre cartile "de citit" in scoala sau de unde atata popularitate?

8 comments:

Laura spunea...

Despre Tess d'Urberville a lui Thomas Hard pot sa-ti spun ca pana si mama mea mi-a recomandat sa o citesc :). Dupa spusele ei, acest titlu era foarte cautat acun multi ani.

Si ca o completare: Tess d'Urberville, de Thomas Hard apare maine in colectia Cotidianul :)

Ela spunea...

Ce chestie :) Eu am citit-o prin liceu dar la recomandarea sora-mii.

Nu stiam nici ca apare in colectie, asta fiindca am deja biblioteca plina de carti pe care inca nu le-am citit si nu mai cumpar altele pana nu le termin.

Mihai spunea...

deci bookfest in weekend

Ela spunea...

daca sunt reduceri mari, ne mai gandim, mai ales ca doamna Ileana Vulpescu doar ce a mai lansat o carte :)

Anonim spunea...

si mie mi'a recomandat mama Tess, stiu ca a fost foarte populara la noi, cred ca in anii '80 a fost un super-hit :)

Eu am citit Arta conversatiei si nu mi'a placut deloc, mi s'a parut groaznic de banala, imi venea s'o arunc de toti peretii pe Ileana Vulpescu :)

Ela Iliesi spunea...

He he, nu-i nimic, nici mie nu mi-au placut candva Depeche Mode :)

acrilamida spunea...

hehe..si mie tot mama mi-a pus aceasta carte in mana..O tin minte si acum..groasa, prafuita,cu copertile "comuniste"..Aveam vreo 14-15 ani si am citit-o pe nerasuflate..Sa fi fost de vina varsta ca mi-a placut atat de mult? Nu stiu,dar am sa incerc sa aflu..recitind-o..
Mi-am amintit acum si de nuvelele lui Stefan Zweig..tot la recomandarea mamei le-am citit si unele chiar m-au marcat-de exemplu "Scrisoare de la o necunoscuta"..
Hai ca daca imi mai amintesc ceva ce merita pomenit aici,va zic..

Ela Iliesi spunea...

In genul celor scrise de tine mie mi-a placut tare La Medeleni, am facut rost de ea s-o recitesc, sunt curioasa si eu daca imi placuse asa tare doar din cauza varstei.. :)