Into the Sea sau Mar adentro

"Marea dinlauntru" e un film bazat pe povestea reala a unui barbat inteligent, amuzant, seducator, care a iubit marea, calatoriile si femeile frumoase si care in urma unui accident de scufundare a ajuns sa fie tintuit la o viata in pat, de cvadriplegic, viata pe care dupa 27 de ani nu si-o mai doreste.

Ramon se hotaraste ca nu mai poate trai cu dizabilitatea sa si pentru ca nu poate nici macar sa-si puna singur capat zilelor apeleaza pentru ajutor la o fundatie "Moarte cu demnitate", ceea ce da nastere la dileme morale printre familia, prietenii sai si de multe ori si cei care urmaresc filmul. Cum ai reactiona daca un om la care tii te-ar ruga sa iti dai acordul pentru a fi eutanasiat?

Intre el si avocata lui, Julia, care sufera la randul ei de o boala degenerativa, se creeaza o legatura puternica, poate chiar dragoste, in timp ce acestia lucreaza impreuna pentru a ii castiga lui Ramon dreptul la moarte.

Curtea nu va fi de acord cu ei, considerand un astfel de ajutor drept crima, astfel ca acesta va muri intr-un final singur, in fata unei camere ce va inregistra cum se otraveste, cand ceea ce cerea el era sa moara legal, inconjurat de oamenii care il iubeau.

Scena mea preferata este cea in care Ramon viseaza cu ochii deschisi ca zboara spre mare, peste dealurile impadurite galeze si aterizeaza pe plaja, unde se intalneste si se saruta cu Julia.

2 comments:

Anonim spunea...

scafandrul si fluturele ai vazut (sau citit)? povestile au multe in comun...

Ela spunea...

am citit si confirm ca au, cu marea diferenta cu Ramon inca putea vorbi iar Jean-Dominique nu-si pierduse dorinta de a trai (poate din cauza copiilor..)