Am avut o surpriza placuta marti, cand am descoperit ca Biblioteca Nationala Romana are si Colectii Speciale, si-anume un sediu de audio-vizual, foarte util persoanelor carora le place sa invete mai interactiv.

Pentru cei care nu frecventeaza inca BNR, aflati ca nu exista taxa de inscriere si nici nu trebuie sa faci obligatoriu turul de instruire (bad-publicity la BCU), ci trebuie doar sa te prezinti cu o poza tip buletin pentru a ti se elibera un permis, dupa care poti citiii, si poti vedeaaa si auziii tot ce doresti tu din arhivele lor.

Spicuiesc din ce am descoperit la sediul de Colectii speciale de pe Strada Biserica Amzei nr. 5-7: inregistrari audio Charles Dickens, Agatha Christie, Marivaux, Liiceanu, Patapievici, Plesu,.. sau poate preferati video precum Padurea Spanzuratilor a lui Ciulei, Glissando a lui Danieluc, sau Hamlet.. :)

Dupa ce m-am interesat pe unde se intalnesc amatorii de filme din Bucuresti, miercuri am fost la prima mea intalnire cu Cineclubul Cinematecii.

A avut loc la Eforie, unde am urmarit impreuna cu alti oameni, surprinzator de tineri, Suna no onna - Femeia nispurilor a lui Hiroshi Teshigahara, despre care va voi spune mai multe intr-un viitor post special - filme. Dupa ce s-a sfarsit, o domnisoara ne-a invitat sa ramanem la locuri cei care vrem sa discutam despre ce ne-a placut si nu la film..

Tot legat de filme, vineri am reusit si eu sa vad Padurea Spanzuratilor, la Studio, cu ocazia a Top 10 filme romanesti. Mi-ar mai fi placut sa vad si Moara cu noroc, si atat, caci din pacate, recenziile filmelor din revistuta scoasa special pentru eveniment, erau la fel de atragatoare ca orele de comentariu literar din liceu. Daca ati pierdut top 10-le, grija mare sa nu pierdeti si filmele bune politically related gen Fratele meu e fiu unic.

Sambata am mers la Teatrul de comedie pentru a vedea Bella si Cavalerul fara nume, o piesa de la Festivalul National de Teatru, ori mai bine spus, din cadrul proiectului COMEDIA TINE LA TINEri. E bine de stiut ca si pentru restul de piese grozave precum Insetati, Coca Blues, Furtuna, Desteptarea primaverii sau Emigrantii, biletele sunt tot gratuite, doar ca trebuiesc ridicate de la casa de bilete inca de la inceputul saptamanii. Aveti aici programul pe zile al FNT, iar despre piese intr-un post special - teatru.

Tot in weekend am descoperit barul Whispers, cu muzica f buna (Sade s.a.) si preturi relativ ok (6 lei sucul), situat cam la inceputul Lipsacani ului, prin spatele Mc ului de la Cismigiu. Atmosfera e grozava, se joaca Darts, Fussball, si e plin de straini, iar asta cateodata e un lucru bun. Dupa Whispers am petrecut in Stuf Vama Veche, de care numai auzisem pana atunci. Mese libere, muzica super dansabila, un fel de Fire mai classy..