Vineri noaptea am plecat impreuna cu bunul-meu-prieten-aproape-familie Liviu sa descoperim impreuna inca un oras al tarii, asa cum ne e obiceiul. De data aceasta, dupa ce am verificat evenimentele din cele patru orase semifinaliste Sighisoara, Cluj, Timisoara si Iasi, am hotarat sa vizitam orasul Tomatei.

Ne-am urcat in tren la miezul noptii, cu doua ghiozdane si cu un program al spectacolelor in buzunar. Am ajuns terminati de somn undeva in jurul orei 9 dimineata, ca sa descoperim o Timisoara friguroasa si cu ploaie. Initial am crezut ca am ajuns intr-un oras foarte mare, drumul cu troleibuzul pana la pensiune parandu-mi-se lung, dar odata ce-am cazat bagajele si-am inceput s-o luam la picior, parca totul se invartea in jurul Pietei Victoriei.

Catredala Mitropolitana a fost primul punct turistic de care am dat cu ochii.

Apoi am vizitat Filarmonica pentru a achizitiona bilete la concertul de duminica seara. Am aflat cu bucurie nu numai ca intrarea era gratuita ci si ca transportul pana la aeroport, unde urma sa aiba loc spectacolul, si inapoi, era asigurat de Primaria Timisoarei. Dar despre concert va spun mai tarziu..

Apoi ne-am continuat plimbarea de la Catedrala inspre Opera Nationala si cam de-aici am inceput sa observ ce arhitectura frumoasa au cladirile. Si nu numai atat, dar cum au avut oamenii grija sa le faca si mai frumoase impodobindu-le cu flori.








Cladirea Operei am aflat ca ar corespunde cu cea a Teatrului National, si ca adaposteste toate cele trei teatre ale Timisoarei: Teatrul Mihai Eminescu, Teatrul German si Teatrul Maghiar. Oamenii forfoteau in jurul Operei, mai ales ca sambata a avut loc deschiderea Festivalului de Dramaturgie.



Era innorat si frig si din cand in cand mai incepea cate o ploaie marunta. Eroi am zis ca respectam programul si ne-am pornit sa vedem Bega.



De-a lungul raului se prezentau in cadrul evenimentului Bega Bulevard poze si amanunte despre istoria Begai. Rata mare si galbena anunta Cursa de ratuste ce avea sa aiba loc mai tarziu in cursul zilei, la care am pariat si noi pe-o galbenea, si-am mai vazut un domn care se antrena probabil pentru Cupa River Deck, caiac-canoe pe Bega.



Tot in cadrul Bega Bulevard am vazut niste concursuri f dragute pentru copii, unde acestia, si-n special baieti :), desenau ei acolo frumos vaporase.


Ne-am plimbat apoi pana pe la Piata Sfanta Maria, de unde am luat un tramvai la intamplare. Mi-a placut ca toate tramvaiele si troleibuzele in care ne-am urcat, pe langa ca erau f simpatice, erau conduse de femei, si mi-au mai placut bulinele colorate apropiate de refugiile de tramvai.


Si sa n-o mai lungesc cu plimbarile prin oras, sunt sigura ca va plac la fel de mult ca si mie pozele cu biserici, trec direct la prima recomandare de restaurant in Timisoara, Stradivarius, local care se afla chiar in Piata Unirii. Amplasamentul central ii aduce probabil oricum destui clienti asa ca o sa laud meniurile zilei, mancare buna pe saturate la preturi f convenabile, si in mod special rapiditatea cu care ne-a fost servita comanda. Nu cred ca am asteptat mai mult de 2-3 minute la fiecare fel.

Dupa masa de pranz am fugit din nou la Bega Bulevard unde ne-am intalnit cu Tomata, great minds think alike - eram imbracate la fel :P, si prietenul ei, Cezar, cu care s-a conversat si s-a hlizit Liviu. Oricum pe Tomata si daca n-o stiam dinainte tot o recunosteam, dupa cercei :D



Am stat putin de vorba, ne-am gasit pozitie cat de cat buna de vizionat concursul si-apoi am stat in suspans.. Cum si ei pariasera pe niste ratusti am asteptat in frig si ploaie pana s-au ales toate ratele castigatoare.


Tomata, draguta ca intotdeauna ne-a salvat apoi de ploaie cu o umbrela, si impreuna cu Cezar, care e mai sociabil decat ce auzisem, ne-au condus la un taxi. Cum n-am reusit sa gasim loc de inchiriat biciclete am inceput sa ne bazam pe taxiuri, desi prea rau nu ne-a parut, vremea nu era chiar de plimbare pe doua roti. Ne lasasem bagajele la pensiune de la 9 dimineata, dar de-abia la ora 17 am ajuns si noi sa ne cazam. Suficient timp cat sa ne pregatim de iesit din nou in oras.

Am mancat pe fuga si-am ajuns la casa de bilete in timp sa prindem printre ultimele locuri disponibile la Urban Kiss. Sincera sa fiu, nici titlul si nici faptul ca era un spectacol de dans nu ma entuziasmasera prea tare, si cum nici de Razvan Mazilu nu stiam prea multe, nu ma asteptam la cine stie ce. De aceea nici nu i-am facut asa multa reclama, decat dupa ce l-am vazut. Acum stie toata lumea ca pe 23 octombrie n-ar trebui sa-si faca alte planuri, ci intre timp rezervare la URBAN KISS!!. :)

Un sfert de ora ne-a fost de ajuns sa fugim de la Teatrul National pana in Club Bunker ca sa bifam urmatorul punct din program: Stand up Comedy cu Trupa Show Time. Printr-un noroc am gasit niste locuri ideale, si pe scaun si fata in fata cu "baietii". Mai intai a intrat Neuronul, foarte hazliu desi nu chiar cu genul meu de glume, cel mai tare mi-a placut cea cu taxiul si scurtatura. Apoi Cristian Dumitru, om pasionat de istorie :D. Si-apoi haiosul de Catalin Bordea, un botosanean care orice-ar spune e amuzant. Eram sigura ca Bordea e actor, prea n-avea emotii :)

Dupa Show Time am mai ramas in Club si-am dansat pana pe la miezul noptii. Muzica varia total de la pop 90 la house dar ne-am distrat teribil, Timisoara are ritm. Parca am mentionat ca eram franti de oboseala de la 9 dimineata, nu? Si asta a fost ziua de sambata. :)