Chocolat

O poveste (cu atmosfera de basm si cu voce de naratoare, asa cum ii sta cel mai bine unui film-poveste) cu o Juliette Binoche fermecatoare, cu oameni care fug de ispita si altii care indraznesc sa guste din placerile vietii. Rolul lui Depp e scurt, mai scurt decat are parul, asa ca fanele vor fi oarecum dezamagite, dar filmul trebuie vazut, neaparat insotit de o cana de ciocolata fierbinte.

Stranger than fiction

Exista oameni frumosi, oameni urati cu o personalitate care te face sa-i indragesti si exista pur si simplu reptilieni, cum e actorul principal din Stranger than fiction, cum sunt Lucian Viziru, Ileana Lazariuc..

Ma rog, pana la urma antipatia mea pentru Will Ferrel a fost invinsa de multele recomandari pe care le-am primit in privinta acestui film, dar n-o sa-l inteleg niciodata pe Marc Forster de ce, de ce nu a vrut ca filmul sa aiba mai mult succes.

Trecand la partea buna a filmului, nu am mai vazut niciodata ceva nici macar asemanator de interesant. Ferrel este Harold Crick, auditorul hiper-organizat caruia intr-o zi viata ii e data peste cap de o voce care ii nareaza viata si ii prevesteste moartea, Dustin Hoffman apare in rolul unui profesor incredibil de inteligent, iar Maggie Gyllenhaal, ca femeia de care Harold se va indragosti.

In Bruges

Un film violent, trist, o drama la care nu poti totusi sa te abtii sa nu razi. Bruges e un oras in Belgia unde doi asasini platiti se retrag dupa o lovitura dificila, pentru a astepta urmatoarele instructiuni.

Un film diferit, despre onoare, greseli si prietenie, cu mult umor negru, dialoguri foarte bune si un Collin Farell surprinzator de expresiv. Personajul meu preferat a fost insa Ken, jucat de Brendan Gleeson, daca vedeti filmul o sa intelegeti si de ce.

Lucia y el Sexo

O insula secreta, vieti impleticite, femei frumoase si goale, barbati care le vor, spaniola si secrete. Lucia se indragosteste de autorul unei carti si il convinge sa se mute impreuna, autor care in urma cu 6 ani isi petrecuse noaptea facand dragoste cu o femeie pe care credea ca nu avea sa o mai vada vreodata. Fata actritei de filme porno si intamplarea dintr-o noapte il fac insa sa intre intr-o depresie din care Lucia nu crede ca il mai poate salva..

The Machinist

Atmosfera din film si nebunia personajului principal vor fi cel mai bine intelese de cei care au citit "Crima si pedeapsa" lui Dostoievski. De asemenea filmul va da fiori mai ales celor carora le e mai frica de boala psihica si de pierderea mintilor mai mult decat orice alt rau lumesc. Christian Bale arata ingrozitor, e dureros sa-l urmaresti, si actiunea poate deveni plictisitoare daca thrilerrurile nu sunt chiar pe placul vostru.

Kontroll

Kontroll e un alt film intunecat, de data asta, actiunea desfasurandu-se in lumea metrourilor din Ungaria, unde, spre deosebire de Romania, mersul cu metroul se face pe baza de bilet sau abonament.

La fel ca in Masinistul, aproape ca poti sa simti povara gandurilor personajului principal, Bulcsu, si dificultatea acestuia de a trai intr-un mod normal. Am mai multe teorii in legatura cu acest film dar v-as dezvalui prea multe din actiune.

Fetele se vor delecta cu Muki si Bootsie, si cu simpatica poveste de dragoste dintre Bulcsu si fata imbracata in urs roz. :)

My Best Friend's Girl

Citeam acum ceva timp in Esquire (pe care o citesc din vina lui Mihai) despre traducerile neinspirate pe care le aleg oamenii din Romania pentru filmele din afara. Este si cazul acestui film care la noi a fost tradus "Doi burlaci.. si-o blonda". In vecii vecilor nu m-as fi dus sa vad un astfel de film si doar din cauza titlului.

Intamplator insa am ajuns sa-l vad si.. ce surpriza placuta a fost! Bine, e si vorba despre un barbat jucator si un barbat de treaba si-o fata care le place amandurora, asa ca era si normal sa imi placa, dar filmul e in sine o comedie grozava. Am ras o gramada, in special la ce face nebunul la nunta, si parca si muzica, soundtrackul, mi-au placut :)

Numb

Numb e primul film non comedie in care-l vad pe Matthew Perry, si nu ca as fi cautat intentionat filme cu boli nervoase, dar de data asta avem de-a face cu Hudson, un tip care dupa ce fumeaza cam multa iarba incepe sa sufere de "depersonalizare", o boala care te tine intr-o permanenta anxietate, vezi lumea din afara corpului tau etc - grav de tot.

Hudson are insa norocul de a o intalni pe Sarah, o femeie frumoasa care ii ofera intelegerea si tandretea de care el are nevoie si chiar mai mult. Mi-a placut mult Sarah, pentru ca nu are ideile preconcepute despre cum ar trebui sa fie o relatie si in felul acesta permite ca intre ei sa se lege o relatie ciudata dar de dragoste.

Restul e tacere

Un film romanesc despre primii pasi ai cinematografului in Romania. Filmat exemplar, cu scenariu foarte bun, Restul e tacere recreeaza atmosfera de la inceputul anilor 1900, cand un regizor roman, fiul unui actor, doreste sa aduca pe marele ecran Razboiul de Independenta, inainte ca francezii sa i-o ia inainte. Pentru asta, Vizante - regizorul, va avea nevoie de ajutorul financiar al unui Becali interesat de investitiile in arta, pe numele lui - Leon.

City of Ember

Filmul acesta mi s-a parut interesant din cateva motive: 1. mi se parea ca ma uit la mine, cand aveam vreo 11-12 ani, pe ecran. Pe masura ce creste, fetita din Atonament seamana din ce in ce mai mult cu mine, which is kind of scary, mai ales ca e nascuta pe 12 aprilie.

2. e usor de vazut cum sunt manipulati oamenii, si e o viziune asupra ceea ce se intampla acum in lume. Manipularea prin religie, celebrarea ignorantei etc.

3. incercam sa-mi dau seama daca personajul principal masculin se imbraca gothic sau emo. Fun, zic. Oricum, mai bun decat ma asteptam, in conditiile in care ma asteptam la ceva gen Bridge to Terabithia.

Altele:

Am mai revazut Pearl Harbor, binenteles ca sa suspin la Josh Harttnet, si sa ma enervez ca doamna nu se poate hotari intre cei doi.

Am vazut Total Eclipse, cu Leonardo di Caprio ca Arthur Rimbaud, si ca sa descopar ce nenorocit de om a fost de fapt Verlaine.

Mi-am pierdut timpul si-am dat bani sa vad Dincolo de America, romanesc, cu Daniela Nane si teribil, teribil de neinspirat.

Si-am mai incercat sa vad Stellet licht, dar cum povestea Oana la Schimb de Carti despre Castelul printesei de caramel, care daca nu te prinde pana la o anumita pagina mai bine te opresti din citit, asa am facut si eu cu acest film cu un inceput incredibil de plictisitor.