Regulile jocului, pornit de-aici si ajuns la mine prin Portuguese Barbie:

Regula nr. 1 : Cei carora li s-a pasat leapsa trebuie sa-si scrie raspunsurile pe blog si pot inlocui orice intrebare care nu le place cu una formulata de ei.

Si va zic de-acum ca o sa inlocuiesc o intrebare, doar pentru ca se poate. :D

Regula nr. 2 : Da leapsa mai departe la 6 oameni obligandu-i astfel sa o preia. Acestia trebuie sa spuna cine i-a lepsuit si fara a avea posibilitatea de a o trimite cale intoarsa, trebuie sa o dea mai departe la alti oameni.

1. Daca persoana pe care o iubesti te-ar insela, care ar fi reactia ta?

In primul rand defineste "te-ar insela". Aveam o relatie in care am hotarat de comun acord ca nu ne vom mai intalni cu alte persoane, eram logoditi, locuiam impreuna si urma sa ne casatorim? Atunci nemernicul zboara pe geam, nu mai pierdem timpul discutand cu un astfel de om.

Apoi poate ca doar ma simt eu inselata. De ex: Daca doar ne intalneam de cateva luni si-l vad la o intalnire cu o alta, cel mai probabil as lua o pauza ca sa-mi analizez sentimentele. Daca nu m-as mai simti in stare sa accept o relatie deschisa, m-as desparti de el amiabil, dar daca el simte ca asta m-a suparat, isi da seama ca nu vrea sa ma piarda si pune problema de exclusivitate, s-ar putea sa ii mai dau o sansa.

In oricare din cazuri, nu trebuie sa rezolv problema doar in ce-l priveste ci si sa analizez daca am cauzat eu in vreun fel faptul ca el a ajuns sa se intalneasca cu o alta fata, pe principiul "Don't get mad, don't get even, get better".

2. Daca exista un vis pe care doresti sa ti-l indeplinesti, care e acela?

Ma gandesc ca am omis data trecuta cand vorbeam despre visuri sa va spun despre plimbarea pe care mi-ar placea s-o fac prin tara si prin Europa cu o casuta pe roti, care sa arate ori ca The Scooby Doo Mistery Car ori ca un caravan american, o rulota. Trebuie sa fie grozav de distractiv.

3. Pe cine ai vrea sa paruiesti?
In principiu n-as vrea sa bat pe nimeni. Dar mi-ar placea sa dau numai slam-dunk-uri anumitor persoane. Sa le zicem mai degraba batalii intelectuale. Exista o persoana speciala la care ma gandesc acum, cineva care in loc sa ofere o sursa pentru ce debiteaza, vine de fiecare data cu replica "va spun eu, asa e,.. crede-ma pe cuvant, eram chiar acolo cand s-a discutat".

4. What would you do with a billion dollars?
Mi-as asigura un trai multumitor mie si familiei mele, mi-as realiza visele (am calculat si, funny thing.. sunt destul de ieftine), mi-as deschide afacerile pt care tot astept sa am banii de start si as face lumea un loc mai bun, infiintand fie adaposturi, fie o biblioteca sau un institut cultural, dotand spitalele cu aparatura performanta..

5. Prietenul tau cel mai bun va ramane intotdeauna prietenul tau cel mai bun?
Probabil ca nu, fiindca oamenii vrei nu vrei se schimba. A nu se interpreta gresit, dar la fel ca si in prieteniile amoroase care dureaza mai mult de 6-7 ani fara a conduce la mai mult, daca ramai foarte multi ani prieten cu acelasi om desi nu prea va mai leaga decat obisnuinta, inseamna ca ai o problema - incapacitatea de a pune punct sau frica de a crea relatii noi.

6. Ai iubit vreodata doi oameni in acelasi timp?
V-am zis vreodata de ce cartea mea preferata e Arta Conversatiei a Ilenei Vulpescu? Ei bine, unul dintre motive e acela ca Sanziana Hangan stie sa iubeasca mai multi barbati, pe fiecare intr-un alt fel. Si ca sa raspund la intrebare, da. Si probabil ca o sa mai fiu.

7. Cat timp ai astepta o persoana pe care o iubesti cu adevarat?
O intrebare care candva mi-a dat mari batai de cap. E greu atunci cand ai fost o rasfatata sa accepti faptul ca nu poti sa obtii totul atunci cand vrei tu.

Rabdare, autocontrol, sa lupti pentru ceea ce iti doresti, sa dai drumul celor care simti ca iti scapa din mana, in loc sa incerci sa te agati de ei - sunt lucruri pe care le inveti pe masura ce te maturizezi. Pe de alta parte, totul se redefineste in timp, iar iubirea nu face exceptie.

Am invatat ca in general lucrurile pe care le vrei cu incapatanare acum, sunt lucruri de care de fapt nu ai avea nevoie. Sunt chestiuni de orgoliu. Daca e vorba de barbati, o sa modific putin o zicala pentru a ajunge la raspunsul care-mi sta pe limba: "Few men are worth your time, and those who are, won't make you wait."

8. Daca ai castiga la loterie, ti-ai parasi jobul?
Curios, dar chiar saptamana trecuta am cunoscut un om care in urma unei inventii s-a asigurat, nu numai pe el, dar a asigurat chiar si traiul generatiilor viitoare. Acum munceste in continuare, doar ca free of charge. Raspunsul e nu, dar plec de la prezumtia ca oricum lucram deja pentru mine.

9. Cine se afla in lista ta de top 5 celebritati? Oameni cu care daca ai avea oportunitatea.. (..ai vrea sa stai de vorba?)
Roberto Benigni, Ileana Vulpescu, Wong Kar Wai,
Keegan-Michael Key, noul host al The Planet's Funniest Animals :))
si din cei care nu mai sunt: Agatha Christie.

10. Ce te enerveaza la culme?
Oamenii negativisti, lucrurile rele din istorie care se tot repeta - greselile din care nu invatam, filmele in limbi dificile la care nu gasesti subtitrari s.a.

11. Cum te vezi peste 10 ani?
Cu mai multe disponibilitati, cu mai multe responsabilitati, mai inteleapta, mai linistita..

12. Ce anume te limiteaza?
Intrebarea era 12. Care e cea mai mare frica a ta? Dar nu ma impac bine cu termenul frica, prefer cuvantul limita, asa ca asta e intrebarea pe care o schimb. Iar limite am destule, cea care ma deranjeaza cel mai mult fiind dorinta mea de confort.

13. Ce fel de persoana crezi ca e cea de la care ai primit leapsa?
Barbie? E frumoasa, desteapta si curajoasa, genul de fata pe care il apreciez eu cel mai mult, tocmai pentru ca e rar de gasit.

14. Ai prefera sa fii singura si bogata sau maritata si saraca?
Interpretabil, asa ca o sa aleg varianta cu singura si bogata. Nu ca n-as fi de acord ca oamenii au nevoie de un partener de viata, dar nu gasesc cine stie ce deosebit in simplul fapt de a fi maritata.

15. Care e primul lucru pe care il faci atunci cand te trezesti?
Exercitii, sub supravegherea pisicii, asa cum spunea bine Zamolxis. Apoi imi inregistrez visul, un proiect la care am inceput sa lucrez de curand.. etc

16. Ai da totul intr-o relatie?
Desigur, dar niciodata de la inceput.

17. E cariera un lucru vital pentru tine?
Cum adica, se poate si fara? :)

18. Ai putea sa ierti si sa uiti indiferent ce lucru oribil ti-a facut cineva?
Nu, dar faptele rele se pot totusi indrepta cu fapte bune, iar cu timpul poate se si uita. Daca a fost ceva cu adevarat oribil as incerca sa uit si sa iert pentru a imi fi mie mai bine, dar as sta departe tot restul vietii de persoana care mi-a facut raul.

19. Preferi sa fii singura sau sa fii intr-o relatie?
Intr-o relatie. Love is good, I like love.

20. 6 oameni la care se duce leapsa:
Airin, Medy, Ana, Goja, Ciprian si Pinkish. La joaca cu voi :)