Fratele meu e fiu unic
Sunt usor irascibila si destul de pretentioasa la filmele frantuzesti si italienesti asa ca atunci cand va zic ca filmul asta italian e frumos, pai e chiar frumos. E vorba despre Accio, mezinul si oaia neagra a familiei, viata acestuia dar si a fratelui sau Manrico, sarmant si adorat de mama lor. Cum unul devine fascist iar altul comunist, iar Accio o place pe Francesca, iubita fratelui sau, situatia e mereu tensionata. E un film cu mult farmec, personaje reale (mezina fiind m-am regasit f bine), si muzica incantatoare.

The lover
Realizat dupa carticica oarecum autobiografica a lui Maugerite Duras, in film este vorba despre o tanara adolescenta dintr-o familie aflata in dificultati financiare, care, fascinata de povestile cu amanti, incepe o aventura cu un chinez mai in varsta, instarit. Cateodata imaginile par tablouri, la fel ca in The Painted Veil, iar unele scene sunt de maxima senzualitate, surprinzator pentru un film din '92.

Los amantes del circulo polar
Asa cum mai intalnesti doar in povestile lui Gabriel Garcia Marquez, baiatul se indragosteste de fata pentru a o iubi toata viata. Doar ca vai, tatal lui se casatoreste cu mama ei, iar Otto si Ana (palindrom e cuvantul), desi frati vitregi fiind, traiesc o poveste de dragoste.. completa. Bun scenariul, frumoasa povestea lui Otto el Piloto.

The unbearable lightness of being
Un film laudat care pe mine m-a cam plictisit. Poate pentru ca s-a vrut prea artistic, sau poate pentru ca Juliette Binoche in loc sa mi se para senzu-sexu mi s-a parut cam dusa cu pluta, sau poate ca a durat prea mult. Partea cu Praga invadata de tancuri sunt intr-adevar scene de vazut, dar asta se poate face si pe youtube. E vorba despre viata lui Tomas (un womenizer), a Therezei (o monogama si-o delicata) si-a Sabinei (o artista, de meserie amanta), viata tulburata de invazia sovietica.

Smart people
Despre un profesor cu prea multa stima de sine, un frate delasator dar mult mai relaxat si mai cool si o fata inteligenta (Juno), cu multe responsabilitati prea timpurii. Mi-a placut pentru ca e dovada ca se fac filme din ce in ce mai sincere (zic asta vis-a-vis de flirtul dintre Vanessa si Chuck). Recunosc ca initial m-am uitat doar pentru SJP, dar s-a dovedit a fi un film dragut.

The beach
O insula secreta, un camp de canabis, un loc departe de zgomotul si neplacerile oraselor aglomerate. Leonardo di Caprio in rolul lui Richard, un tanar pornit in cautarea unei aventuri. L-am vazut cu o persoana careia ii place f mult filmul, pentru ca se arata in el "ca desi paradisul s-ar putea sa nu fie ceea ce iti doreai si s-ar putea sa nu dureze, sunt alte lucruri care sunt ce-ti trebuie si sunt mereu acolo". Daca n-ar fi fost asa multa violenta si frantuzoaica sa faca hop-top intre barbati, poate imi placea si mie mai mult.

De partea cealalta
Parca v-am mai spus ca turcii se duc in Germania asa cum se duc romanii in Spania. Filmul atinge subiectul acestui mix fiind vorba de viata a doua familii, una germana, cealalta turca. Un domn mai in varsta ii propune unei prostituate sa se lase de meserie si sa vina cu el acasa. Fiul acestuia porneste in cautarea fiicei acesteia. Fiica turcoaicei prostituate e o activista care fuge de politie in asternuturile unei nemtoaice. Se vede ca s-a muncit mult la scenariu, si totusi, cel mai bun film al regizorului Fatih Akin ramane Gegen die Wand.

The Big Lebowski

Sotia lui Lebowski cel bogat e rapita iar Lebowski "The Dude", the oh so very cool dude, insotit de Walter, prietenul lui un pic sarit de pe fix, pornesc intr-o recuperare mai putin obisnuita, dupa ce cei doi Lebowski au facut cunostinta in urma unui incident in care e implicat un covor. Fun! Nu inteleg cum a ajuns in top imdb. Dudes movie.

Forgetting Sarah Marshall
Pete e parasit de prietena lui celebra in jurul caruia i se invartise lumea de cativa ani, lume care acum se prabuseste. Pentru ca tot ce era in fosta lor locuinta ii aminteste de ea se hotaraste sa plece in vacanta in Hawaii. Numai ca acolo nimereste in acelasi hotel cu ea si noul ei prieten, un rocker dat dracului. In ciuda suferintei (desi se vrea comedie romantica, e totusi un film destul de trist), acolo o intalneste pe Rachel (brunetica lui Ashton Kutcher din That 70's show), o receptionera f draguta.

Young people fucking

Hate to disappoint you, nu e porn. Sunt scene si discutii mai hazlii, mai ciudate, mai embarassing, experimentate de cateva cupluri inainte, in timp si dupa sex. Ii avem pe "Friends" (mi-au placut grozav!), "Couple", "Exes"(pacat, daca unul dintre ei ar fi fost sincer pana la capat..), "Roommates", si pe "First Date". Oricum, e bun de vazut cu partenerul, te legi de ce se-ntampla in film si-ti mai satisfaci cate o curiozitate in privinta lui.

Kung Fu Panda - nu e deloc asa de bun cum se spune. Finding Nemo a fost animatie misto, poate chiar si Ratatouille, dar Kung Fu Panda.. Personajul cel mai ok a fost testosul batran si intelept, iar ce mi-a placut din tot filmul a fost povestea ingredientului secret.

Ceva imi spunea ca Heather Graham, care e de admirat totusi pentru cum arata la 38 de ani, a prins ceva experienta dupa zeci de ani de filmari, avand totusi in CV filme precum Anger management, Austin Powers: The Spy Who Shagged Me. Ei bine nu. Am vazut doua dezastre cu ea, unul dupa celalat. Primul The Guru - un indian viseaza sa ajunga vedeta in America. E cat pe ce sa ajunga vedeta porno, dupa care devine dintr-o intamplare promovat si cunoscut ca guru al sexului. Si-al doilea Cumpar inchiriez barbat (2008!!) - Ma indispune numai sa-mi amintesc de el. O femeie disperata pacaleste barbati ca sa se culce cu ea numai pentru ca mai are un singur ou ramas de fecundat. Nu stiu cum au rezistat barbatii in sala, zau. Da, deci, Heather Graham - de ocolit.