Weekend la Balchik

Orasel-statiune, fost teritoriu romanesc, cu peisaje pe care le vazusem "impanzite" prin MNAR, Balchikul e o frumusete. Punctul principal de atractie turistica e casa de vacanta/castelul Reginei Maria si gradinile suspendate ale acestuia. Limba internationala e romana iar turistii sunt romani, ucrainieni, moldoveni si rusi. Marea e stravezie, plaja e salbatica si aproape de munti, in departare se vede Albena, cum ziceam, frumos. Ce nu mi-a placut a fost mancarea.

Foarte micul dejunieeei, parizer, my "favorite"

Cofee, tea, un arbei copt?
1 leva e in jur de 2 ron

Tuborg Lemon

Am plecat cu masina si-am mers bine pana pe la Cernavoda cand drumul s-a aglomerat ingrozitor. Am ajuns la Vama, am trecut cu buletinele si de-acolo am mers cu masina lui nenea Todor o distanta gen Bucuresti-Ploiesti pana am ajuns la Balchik. La circul din oras am vazut pentru prima oara o camila. Nu ma asteptam sa fie mai mare decat un cal :). Ne-am petrecut timpul plimbandu-ne sau stand la piscina. Am fi ales sa ne scaldam in mare, dar la Balchik marea se loveste direct in stanci.

Castelul Reginei Maria

Pisicile bulgaresti

si una din ultimele poze facute la piscina

3 comments:

Dina spunea...

Pe română îl cheamă Balcic. Şi te invidiez, pentru că pentru mine e un loc fantastic unde nu am ajuns niciodată, şi sinceră să diu nici nu prea m-aş duce, ca să nu stric magia. Eu mereu am crezut că la Balcic e superb.

Ela spunea...

Te inteleg Dina, asa mi-e si mie frica cu Santorini, dar trebuie sa le vedem! :)

Balcicul e oricum o frumusete, si oraselul si statiunea. O sa iti placa de cand cobori dealul ca sa ajungi la hoteluri si marea o sa se vada aporape de cer. O sa vezi :)

Anonim spunea...

ce ochisori albastri :)