Era sa fac ceva extraordinar


Am mers sa donez sange. Am ales spitalul Militar din doua motive:
1. pentru ca acolo imi rezolv problemele cu sanatatea si mi s-a parut corect sa le intorc favorul, cum s-ar spune, iar 2. stiam deja de la Body ca se poate dona acolo, desi cred ca se poate cam peste tot, dar, de exemplu, la Victor Babes, care era cel mai aproape, raspunde galant.. robotul, si nu sunt optiuni de "daca vreti informatii despre donari sange" sau "daca vreti sa vorbiti cu cineva, oricine, chiar orice persoana din clinica" apasati butonul..

De la poarta principala un militar ne-a indrumat spre sectia de Hematologie. Ajunsesem bine pe la 11, dar atentie ca programul spune ceva de la 8.30 pana la 11.30. Mancasem doar o piersicuta, bausem doar apa, pe scurt, indeplineam toate conditiile gasite pe net. M-a luat in primire o tanti, si mi-a cerut numele, istoria-mi medicala, m-a cantarit, mi-a luat tensiunea, ca la carte. Mi-a placut cum s-a bucurat cand a auzit ca nu venisem sa donez pentru cineva anume, ci doar asa.. :)

M-a intrebat de anemii, daca am luat vreo aspirina saptamana trecuta, i-am zis ca nu, dar mi-am dat seama apoi ca se referea la orice fel de pastila. Asa ca primul hop, luasem cu doua zile in urma antinevralgic, si nu ai voie cu cel putin o saptamana inainte, desi asta nu scria nicaieri. Apoi m-a intepat intr-un degetel si mi-a zis ca n-are rost sa ma amarasc pentru pastila, nu puteam dona oricum fiindca am un nivel scazut rau al fierului in sange. Mi-au mai facut o data testul cu alta proba dar tot sub limita eram. Asa ca inainte sa ma trimita acasa mi-au zis sa mananc mai mult spanac, mai multa carnita, si poate avem mai mult noroc peste doua saptamani.

Asa ca pe 1 septembrie incerc din nou, nu e chiar usor sa salvezi lumea! Daca vreti sa fiti eroi va invit sa veniti cu mine. Afli ce grupa de sange ai, la doua saptamani dupa donare primesti rezultatele analizelor, iti improspatezi organismul, ti se reduce riscul de accident vascular cerebral si de paralizie, hipertensivilor le prinde oricum bine, si cine stie, poate salvezi o viata. :)

9 comments:

Mihai spunea...

merg eu, dar sa imi aduci aminte

Anonim spunea...

eu am mai vrut sa donez sange, dar am sub greutatea minima si tantelor asistente le e cam teama sa'mi ia sange :(
dar chiar as vrea...

Ela spunea...

Ma, tu vii sa vezi asistentele.. :P

Ela spunea...

Da, chiar, trebuie peste 58 de kile, ce sa-ti fac daca esti Barbie! :)

Eliza spunea...

eu am donat sange in anul intai de facultate, era un program special pentru studenti si avea headquarters-ul la arhitectura, dar nu erau atatea reguli pentru donatori.

oricum, eu m-am simtit foarte bine cand am donat, poate si pentru ca am un spirit civic mai dezvoltat (mai ales ca sunt donator universal :p). de atunci am tot zis ca o sa mai donez, dar n-am mai apucat. poate cine stie... in curand :D

Ela spunea...

Tuuu ai fost mai agera. :)

Cred ca si inainte erau conditii, dar asteptau rezultatul analizelor, acum te intreaba dinainte, ca la preselectie.

Oircum, daca esti pusa pe fapte bune, pe 1 sept mergem impreuna :)

Mihai spunea...

deci pe mine nu ma primesti... hmpf! bine!

Ela spunea...

ba pentru tine fac si atmosfera :)

Eliza spunea...

i'll clear my calendar for Sepember 1 :D