Nu puteau fi chiar 200.000 de copii pe imdb care sa coteze filmul ca f bun, asa ca trebuia verificat ce e cu noul Batman. In primul rand, incerc sa nu va dezvalui decat atat cat sa va fac curosi. Mi-a placut pentru ca e o incantare de adunatura de actori in The Dark Knight: Christian Bale (yum) si Heath Ledger, Maggie Gyllenhaal (Secretary) si Morgan Freeman. Apare vijelios si Eric Roberts. Un rol bun il face si Aaron Eckhart, blondul care nu-mi placuse in No reservations.

Apoi a fost primul Batman cu good lightening - inteleg ca scenele se petreceau noaptea cand ies liliecii DAR nu trebuia sa fie tot filmul bezna, si asta e una dintre greselile pe care le-au corectat din vechile versiuni. Apoi au facut povestea mai complexa si mai frumoasa. Personajul cel mai autentic a fost de fapt Joker cu dreptatea din nebunia lui, ticul cu linsul buzelor, faptul ca spunea de fiecare data o alta poveste a cicatricilor, si binenteles: "Why so serious?"

Cel mai mult mi-a placut insa replica: "Sometimes, truth isn't good enough, sometimes people deserve more. Sometimes people deserve to have their faith rewarded." Deep, zic.


In American Gangster e vorba despre ascensiunea unui traficant de droguri de nivel inalt (Denzel Washington), unul care primise o educatie in genul asta de afaceri de la unul din marii gangsteri ai vremii, caruia ii fusese sofer si mana dreapta cat fusese in viata.

Pe de alta parte avem un politist incoruptibil (Russell Crowe), intr-o perioada in care putini aveau curaj sa fie asa, nu atat de teama mafiei cat a colegilor corupti. F ingenioasa ideea prin care se aduceau drogurile in tara - poate-ar trebui sa incep sa ma uit mai mult la stiri.

Citate - "You can be successful and have enemies or you can be unsuccessful and have friends", "You are what you are in this world. That's either one of two things: Either you're somebody, or you ain't nobody", si mi-a mai placut unul "Ma gandesc la ei atat cat s-au gandit si ei la mine", modul tipic de gandire al afaceristului.

Conversatii care au loc dupa sex, despre asta e vorba in After Sex. Avem niste prime dati, relatii hetero sau gay, sex peste 50, sex with the ex si o aventura de o noapte. Cea mai fierbinte scena e cea cu Mila Kunis si prietena ei la biblioteca, iar cel mai frumos discurs cel cu taking chances, din prima parte, cand ea ii explica lui cum e cu plonjatul in apa.

Altele:

Sexul Inteligent - un documentar in care mai multi experti dar si oameni obisnuiti vorbesc deschis despre sex. L-am urmarit in principal pentru ca sunt topita dupa Kim Catrall, she could sell me anything. Mi-a placut mai ales ce-a zis domnul Thomas Moore in legatura cu etica in sex. Gasiti DVDul atasat la Tabu-ul cu "Jojo".

Wanted - ori am mers eu cu asteptari prea scazute ori filmul a fost chiar bunicel. Lasand la o parte partile trase de ate si de par cu fabrica de covoare si traiectoria ciudata a gloantelor, ideea a fost ok, Jolie tot cu buze mari, James McAvoy tot in ascensiune, e acolo si Morgan Freeman..

Hancook - Will Smith e eroul diferit de tiparul eroului, fiind neingriit - ce sa mai cerem costum, antisocial, alcoolic si care pare mai mult sa nemultumeasca de fiecare data cand incearca sa salveze lumea.. Personajul principal feminin e Charlize Theron, a carei zi de nastere e azi (33). Distraciv asa, dar finalul parca l-au facut in graba.

High Fidelity
- John Cusack e proprietarul unui magazin de muzici si are probleme cu prietena, care il paraseste. Cu ocazia asta isi aminteste de top 5 cele mai groaznice despartiri ale lui. Hotarat sa afle de ce nu poate sa mentina o relatie se intoarce la cele cinci foste prietene pentru a le intreba de ce nu au mers lucrurile intre ei. Ideea e buna dar stilul de filmare m-a plictisit rau. Ce mi-a placut cel mai mult a fost concluzia la care ajunge la un moment dat: "sometimes more then what you are it matters what you like".

You Don't Mess with the Zohan - Comedie cu Adam Sandler in rolul unui izraelian cu super-forte, care lupta impotriva terorismului dar care, saturat de atat ura si razboi, vrea sa se duca in America si sa-si urmeze adevaratul vis: acela de a fii hair stylist. O porcarioara dar e bun daca ai chef doar sa razi.

Moulin Rouge! - Muzical, cu Nicole Kidman, o adaptare moderna a cabaretului, stil de filmare ametitor, nu genul meu de film.

10 things I hate about you - Doua surori, una mai populara, alta scorpie, tatal lor le da voie sa iasa la petreceri dar numai daca au amandoua insotitori, asa ca baietii care vor sa iasa cu fata populara se dau peste cap sa-i gaseasca pereche scopriei. Vroiam sa-l vad de ani de zile, si probabil trebuia sa-l vad atunci emult fiindca acum mi s-a parut f slab. Apar Heath Ledger si Joseph Gordon-Levitt, baiatul din 3rd planet from the sun. O gluma buna din film:
Bianca and Chastity are sneaking past Bianca's father, but he sees them
Bianca: Hi Daddy!
Dad: Hi... where're we going?
Bianca: Well, if you must know... a small study group of friends.
Dad: Otherwise known as an orgy?

Cronicile Narnia, Printul Caspian - o continuare plicticoasa, copiii au crescut si nu mai sunt nici macar dragalasi. groaznic, groaznic, ingrozitor :)