Iron Man

Robert Downey Jr. in rolul principal ca Tony Stark, geniu, magnat, producator de arme, e rapit de arafati si pus sa construiasca o racheta distrugatoare. Doar ca Stark are altceva in minte stiind ca arafatii intentioneaza oricum sa-l omoare.

Reuseste sa scape, se produce o schimbare majora in mentalitatea lui si incepe sa lucreze la perfectionarea unui proiect de otel. Mai joaca in film Terrence Howard si Gwyneth Paltrow. Mult mai misto decat ma asteptam, amuzant, impresionant, chiar ok.

Paris, je t'aime

18 directori au impartasit cateva povesti de dragoste pariziene; frumoase, bizare, dureroase, simple, tinere, impartasite, cu un sfarsit fericit sau nu. Merita vazut pentru povesti ca cea a baiatului orb si a actritei.
There are times when life calls out for a change. A transition. Like the seasons. Our spring was wonderful, but summer is over now and we missed out on autumn. And now all of a sudden, it's cold, so cold that everything is freezing over. Our love fell asleep, and the snow took it by surprise. But if you fall asleep in the snow, you don't feel death coming. Take care.

Persepolis

Animatie, in franceza. Viata unei fete iraniene, Marji, asa cum si-o aminteste ea; despre Iran, familie, politica, dragoste, anii petrecuti in Franta. Pentru ca eram la fel de micuta la caderea comunismului I can relate, atat cat se poate, cu lucrurile povestite de Marji, dar personajul meu preferat a fost clar bunica ei.

Altele:
  • The Hitchhiker's Guide to the Galaxy: cu imaginatie asa, dar prea putin umor pentru ceva ce se vrea a fi comedie. Mai degraba pentru pasionatii de Sci-Fi. Cu siguranta diferit de tot ce am vazut pana acum.
  • Never back down: Mie mi-a placut, dar personal sunt cam sucker pentru filmele cu dans si cele cu sport. Film cu batai, ma rog lupte, ca cica e o diferenta foarte mare.
  • Definitely, Maybe: Ideea e buna, o fetita il convinge pe tatal ei sa-i spunea povestea "complicata" despre cum a cunoscut-o pe mama ei, probabil in incercarea de a-l face pe el sa-si aminteasca de ce s-au indragostit si pentru a-i opri din a divorta. Tatal ii povesteste despre cele trei femei mai importante din viata lui si o pune sa ghiceasca care e mama ei.
  • Fool's Gold: Matthew McConaughey (looking goood) si Kate Hudson (looking odd), in cautarea unei comori. Nu e chiar atat de simplu, dar e dragutel, genul care imi placeau cand eram mai mica.
  • Mad money: Oribil, oribil, ingrozitor. Noroc cu Katie Holmes ca mai fura cate un zambet.
  • Barfuss: La noi i s-a spus "Nebun, descult si indragostit" si cum parca anunta ceva f frumos, ma asteptam la mai mult. Poate limba i-a stirbit din farmec..
  • Negustorul din Venetia: dupa piesa lui Shakespeare, evreul avar insetat de razbunare pentru fuga fetei lui de acasa, un sfarsit imprevizibil.
  • Supravietuitorul: Eu i-as da un premiu lui Sergiu Nicolaescu pentru ce frumos a imbinat povestea Zarazei cu jocurile de ruleta ruseasca. Si unul Ileanei Lazariuc, pentru fundul ei frumos.
  • El Orfanato: Spania, fantome, copii bolnavi..
  • Delirious: un paparazzi si-un tanar intre vagabondaj si succes international.
  • Funny Games: thriller psihologic, din acela care-ti provoaca o tensiune insuportabila dar rezisti tentatiei de a-l opri tocmai pentru ca trebuie sa stii ce s-a intamplat. Pacat ca au derulat scena care mi-a placut mie. Aia trebuia sa se intample.
Ce zic eu ca nu ar trebui sa ratati luna asta: