Love in time of cholera


L-am vazut la Patria, cel mai romantic cinematograf din Bucuresti (cel mai bizar fiind Glendale Studio), dupa ce am adormit de cateva ori incercand sa ma uit la el acasa. Binenteles, dupa cartea lui GG Marquez: aroma spaniola, personaje ciudate, dragostea care invinge sau te omoara, viata traita cu un singur scop.

Mi s-au parut stangaci realizate: traducerea cuvintelor din spaniola, transformarea subita a lui Florentino, machiajul personajelor cand se presupune ca sunt in varsta, diferenta de varsta intre Fermina si tatal ei. Dar mi-a placut foarte tare povestea; Florentino, cu fidelitatea lui care nu mai incape intr-o agenda, Fermina, si curiozitatile ei din noaptea nuntii..

Si-n plus, mi-era dor de un film in care sa se militeze pentru dragostea sufletelor tinere in corpuri batrane si in care Ea sa nu fie Diane Keaton. :P


Penelope



Penelope e un basm. S-ar putea sa ma fi prins asa tare mai ales ca l-am vazut in rusa,.. si ca sunt o prada usoara pentru comediile romantice, dar mi-a placut si mi s-a parut foarte bine realizat.

Penelope e Christina Ricci, saraca fata bogata, care in urma unui blestem aruncat asupra familiei se naste cu rat de porc in loc de nas. Se zice ca vraja poate fi rupta numai de un aristocrat care o va iubi cu adevarat (nota catre sine: scrie un post despre ce inseamna iubire adevarata). Baiatul care in Atonament nu mi-a spus nimic, de data asta m-a cucerit.

Lectia din spatele filmului e draguta si prin urmare l-as recomanda tinerelor domnisoare nemultumite de ceva in aspectul lor fizic. Niciunul din cei trei baieti care au asistat cu mine la vizionarea filmului nu l-a gasit in schimb prea interesant.

Scafandrul si fluturele


Nu eram pregatita pentru un asemenea film., dar am strans tare pumnii si-am rezistat. E cu imaginatie, asa cum imi place mie, dar e si cu multa durere.

Un barbat se trezeste imobilizat pe un pat de spital si afla ca este complet paralizat. Cat poti sa mai vezi din lume si la ce sa te mai astepti, atunci cand neajutorat asisti la obturarea unuia din proprii-ti ochi? In conditiile in care viata ta de pana atunci era una (fabuloasa) de director la revista Elle.

Povestea filmului in sine e incredibila, fiind inspirat din realitate.


Memento - mi s-a parut un film pentru oameni destepti, incurcat, solicita concentrare, sfarsit imprevizibil. Poate putin plictisitoare repetitia scenelor.

Jumper - teleportari, actiune, slabut

The Eye - de groaza, asa cum le fac chinezii (seamana cu A Tale of Two Sisters)