Irina Palm

Maggie, o doamna mai in varsta, careia probabil romanii i-ar spune batranica, incearca tot posibilul pentru a-l ajuta pe nepotelul ei sa se vindece de o boala rara, ce i-ar putea curma viata in scurt timp daca nu beneficiaza de tratament.

Cum banii lipsesc, atat Maggie cat si parintii copilului indatorandu-se ingrijorator pt tratamentele anterioare, aceasta porneste in cautarea unui nou credit sau a unui loc de munca.

Bancile o refuza, nici la oficiul fortelor de munca nu are noroc.. dar vede un anunt pentru hostess la un club de noapte si nestiind despre ce e vorba intra sa vada daca poate primi postul.

Pe scurt, disperata, Maggie face rost de bani si-si creeaza o anume faima sub numele de Irina Palm (nume deloc intamplator avand in vedere ca un alt personaj principal e un "glory hole").

Cum fiului ei nu i-ar putea spune cu ce se ocupa, relatia dintre ea si sotia fiului ei e destul de tensionata iar doamnele cu care isi mai petrece timpul nu sunt nici pe departe niste prietene bune, Maggie se vede nevoita sa ascunda adevarul despre sursa banilor si sa duca o viata dubla, periculoasa.

Binenteles, adevarul se afla iar Maggie trebuie sa se infrunte cu prejudecatile si ipocriziile celor ce cred ca au dreptul sa ii judece viata. Cea mai urata reactie o are binenteles fiul ei. Cel mai mult mi-a placut reactia sotiei fiului ei (norei, daca preferati), care ajunge sa ii spuna acestuia: Toti parintii spun ca ar muri pentru copiii lor, dar ea a facut ceva ce noi n-am fost in stare sa facem.

E cu happy end si e de vazut.
Si ce frumoasa era Marianne Faithfull, Maggie, in tinerete.

The Bank Job

Anii 70, o printesa isi face de cap in grup, este pozata, iar pozele sunt folosite de un santajist ordinar, Michael X, pentru a nu fi acuzat pentru actiunile lui. Serviciile secrete intocmesc un plan de jefuire a unei banci in care era cutia de valori cu pozele incriminatoare, dar au nevoie de niste anonimi care sa nu-i lege in niciun fel de spargere.

Binenteles, lucrurile sunt mult mai incurcate decat par la prima vedere, printre celelalte cutii de valori gasindu-se printre altele un caiet cu politisti corupti si alte poze rusinoase ale unor politicieni. Prin urmare multa lume o sa urmareasca sa-i omoare pe cei care au spart banca, iar baietii trebuie sa gaseasca un plan de a scapa in viata si cu banii.

Step up 2

De data asta in rolul principal e o fata, Andie, cu o matusa care s-a cam saturat sa o stie mereu cu gasca ei de vandali dansatori, 410. Ajunge sa aiba doua optiuni: ori MSA cu fetele care fac balet, ori se muta la matusa ei in Texas.

Normal, incepe sa se duca la scoala. E eliminata din banda ei, dar porneste una noua cu un baiat dragut din scoala, si se pregatesc pentru marele concurs "STRAZILE". Nu e cine stie ce dar iti da mult chef de dans, il recomand de vazut inainte de o iesire in club.

- am mai vazut Million Dollar Baby. Foarte multe lucruri ok spuse despre oameni si box, dar muuuuult prea trist pentru gusturile mele. Cand mi-am dat seama incotro se indreapta, nu am mai vrut sa ma uit la sfarsit. O sa-i creez eu unul imaginar.

- La Finestra di Fronte e un film frumos despre imaginile de care ne indragostim, batranete, adulter, evrei. O tanara femeie care simte deja prea apasatoare grijile vietii si care primeste o lectie despre cum sa se bucure de ceea ce are si cum sa lupte pentru ceea ce vrea.

- si Sweeny Todd - ul muzical cu Johnny. L-a salvat sfarsitul.