The Bucket List


Morgan Freeman si Jack Nicholson si deja stii ca e un film bun. E vorba de doi barbati inteligenti, cu vieti si caractere diferite, bogati, dar fiecare cu un altfel de avutie, si cu un mare nenoroc in comun: amandoi sunt bolnavi de cancer.

Bazat pe ideea "If you only had 6 months to live, what would you do?", filmul urmareste prietenia ce se leaga intre ei, de la colegi de paturi in spital, pana la parteneri in aventura vietii lor, cand cei doi bifeaza lucrurile pe care vor sa le faca cat timp mai sunt in viata.

Cel mai bun film pe tema asta de la Simon incoace.



Charlie Wilson's War


Un politician texan, o doamna cu pasiunea de a schimba lucrurile (care zice ceva foarte bine legat de credinta si Dumnezeu) si un spion nebun. Cel mai recent film al Juliei si inspiratia lui Badea pentru o emisiune.

"A boy is given a horse on his 14th birthday. Everyone in the village says, 'Oh how wonderful.' But a Zen master who lives in the village says, 'We shall see.'

The boy falls off the horse and breaks his foot. Everyone in the village says, 'Oh how awful.' The Zen master says, 'We shall see.'

The village is thrown into war and all the young men have to go to war. But, because of the broken foot, the boy stays behind. Everyone says, 'Oh, how wonderful.' The Zen master says, 'We shall see.'.."

Elizabeth: The Golden Age


"My bitches wear my colar" zice Elisabeta, intr-un film mai mult romantic decat istoric. Ceva imi spune ca Regina Virgina era mult mai in varsta, mai urata si mai implinita decat Cate, dar e un insight interesant in viata altetei sale. Cel mai tare mi-au placut costumele, ba nu, infrangerea armadei, ba nu, de Elizabeta cu parul lung si roscat.. :)

Bune, dar sa ai rabdare sa te uiti la ele, mai sunt si There will be Blood si Michael Clayton. Am mai fost si la Festivalul de film iranian la "Atat de departe, atat de aproape", dar tind sa o cred pe Lavinia care zice ca "M de la Mama" a fost cel mai frumos dintre cele prezentate.