Ce-am mai vizionat

The lives of others


Agent "HGW XX/7" does the spy with his little eye asupra scriitorului Dreyman si a sotiei acestuia, actrita Christa-Maria Sieland. "Vietile altora" incepe in forta cu un lucru inteligent si foarte interesant ce tine de psihologia umana - cum se comporta oamenii in conditii mari de stres si cum recunosti cand cineva spune sau nu adevarul, iar la sfarsit arata dovada celei mai mari multumiri - desi nu pot considera de fel ca filmul a avut un happy end.

A mighty heart


"The whole secret of life is to be interested in one thing profoundly and in a thousand things well" Horace Walpole
Sunt lucruri pe care le vezi, le auzi, se deruleaza cotidian in fata ta, si chiar de ti s-ar explica in amanunt, tot nu ai cum sa le descoperi intregul inteles. La o adica, pe toate le "reintelegem" de-a lungul vietii si e normal sa fie asa.

Recunosc ca stiu prea putine despre terorism, dar am invatat cate ceva despre oameni. Pasiunea lor pana la obsesie se transforma de foarte multe ori in lucruri minunate. Asa cum e minunat sa iti dedici viata credintei tale. Dar nimic nu iti da dreptul sa iei viata altui om. Mai demn si mai greu de realizat e sa dovedesti mereu caracter, compasiune si stapanire de sine. Sa iti pastrezi controlul si sa faci the things you should do even when things go madly wrong.

Irreversible


Inainte sa vad Irreversible, l-am tot vazut in Top 10 - uri de most disturbing films si stiam ca o sa existe o scena de viol which I embrassed myself for. Problema a fost ca nimeni nu a spus nimic de scena cu extinctorul care e by far cea mai violenta scena vazuta intr-un film. Povestea e spusa invers cronologic, iar modalitatea de filmare e ametitoare, camera invartindu-se mai tot timpul.

Pana sa apara Monica Belluci, din firul actiunii eram convinsa ca Alex era un baiat. Si ca Pierre era gay. Un lucru surprins foarte bine in film e ca actiunile, la fel ca si cuvintele, au o multime de nuante. Sunt gesturi care se tot repeta dar cu o semnificatie total diferita. Si totusi, nu as recomanda filmul nimanui. But do always walk your girlfriend home. And, just to be clar, time does destroy things but within him we can build wonders.

and my latest crush
Jason Statham

1.Lock, Stock and Two Smoking Barrels
2.Snatch (aka Lock, Stock... and Six Stolen Diamonds)
now finally I get the joke with zi germans
3.The Italian Job
4.The Transporter
s.a.

si binenteles Ice Age si Ice 2, cel din urma fiind mult mult mai amuzant.

7 comments:

Si mie mi-a placut Vietile Altora. De fapt si restul.
:)
Imi place sa vad ca toate site-urile celor care lucreaza in marketing sau advertising sunt intotdeauna visually stimulating, never boring, si-al tau nu face exceptie. Keep it up!

andrei cavassi spunea...

ireversible a fost f tare,tin minte ca l,am vazut la dakino cand a avut premiera si a fost bataie la bilete..si a plecat lumea din sala la scena cu violul..filmu e ok da nu prea se intelege pe alocuri din cauza ca e f miscat...stiu ca venit regizorul dupa si a explicat de ce a vrut sa fie asa da am uitat;)

Divis0R spunea...

Cred ca o sa caut Irreversible, sa-l vizionesc. Pare imprevizibil. Nu prea vizionez in mod normal filme pentru ca in primele 15 minute pot sa prevad finalul. Unul dintre putinele filme care pareau previzibile si la final m-a intors pe dos a fost "The Others". Nicole Kidman intr-un rol genial.

Ela spunea...

@Indelible Bonobo: u know how I feel about you :P

@andrei cavassi: ce bine ca ai retinut esentialul :p nice to read your comments :)

@divis0r: tin minte "the others".. asa e, la sfarsit am avut o MARE epifanie :)

Cristian spunea...

Bun film Lives of Others.

Am inchis A Mighty HEART dupa prijma jumatate de ora :| Si apropo de ce zici tu, o pasiunne nu este echivalenta cu o credinta. Cred ca pasiunea obsesiva nu e o chestie sanatoasa, mai ales vizavi de credinta pasionala.

Cristian spunea...

..si referitor la Jason Statham, imi placea, asta pana sa-l vad in In The Nme Of The King - Zmeura de Aur !

Ela spunea...

Dar cum pot eu sa te cred daca nu ti-a placut A Mighty Heart? :P

Zmeura de Aur e oricum rezervata pt Epic Movie :)