Pana sa am un PC in casa, lucru care s-a intamplat relativ recent, nu vazusem mai mult de 10-20 de filme si astea numai daca li se facea foarte multa reclama, sau El ma invita sa vedem un film acasa/la cinema. In schimb citisem sute de carti: literatura, romane, politiste, horror, SF, legate de calculatoare (SF :P), Educatie, psihologie, dictionare de medicina, politica, religie. I was a total geek. De fapt un fel de Laura Palmer cu dubla personalitate, dar asta e o alta poveste.. not funnea :P

Dupa ce miracolul tehnologiei a ajuns si in pestera intunecata la capatul pivnitei de la capatul lumii unde s-ar zice ca traiam, fiindca aceeasi poveste e si cu telefonul fix, raportul filme - carti a inceput sa se schimbe. Infricosator. Mii de giga de filme au navalit in calculatorul meu in timp ce pe biblioteca se aseza praful. De-abia acum, dupa doi ani, as putea zice ca am reusit sa stabilesc un echilibru.

Intre timp mai incercam sa citesc si neste chestii pe calculator. Primele doua trei pagini erau OK, dar pe la a 10-a aveam tulburari de vedere. Si de pe atunci am inceput sa ma gandesc la necesitatea unui fel de carte electronica care sa iti permita un easy reading al cartilor online. Un notebook cu ecran dublu, de dimensiunea unei carti. Auzisem ca s-a reusit crearea unor calculatoare la un pret destul de mic, dar nu ma cheama nici Jobs nici Gates si nici nu lucram in domeniu.

Si uite ca a aparut.


One bussines idea gone. Concluzie: Pana la urma nici o idee, oricat de stralucita, nu-ti aduce beneficii pana nu o pui in practica. In urma discutiilor cu day dreaming Diana si cu mama Lulu, care face magie dintr-un sul de mohair, m-am hotarat sa dau viata unui vis mai vechi. Besides that, am creat inca 4 siteuri web pentru magazinele online carora le-a venit timpul.

Dupa amiaza asta ridic de la tipografie rezultatul muncii mele de Copywriter, primul meu portofoliu si trec pragul agentiei DDB. Pun pe hartie milimetrica planul casei mele (cu mult doritele camere si culoare secrete), strang necesarul pentru a filma prima mea reclama, admir tavanul indigo la care am muncit cam 4 ore cu Radu si ma pregatesc de stelutele fosforescente venite tocmai de la Satu Mare..

Sa ai o idee de afaceri nu e suficient. De obicei e nevoie doar de ceva organizare. Daca e ceva mare si ai nevoie de finantare sau parteneri, nu trebuie sa te arunci in Arena Leilor, exista BIRD iar Romania e membru inca de pe vremea comunismului. Do yourself a favor and make that dream come true. :)